Gemeente Oldenzaal


Prijsuitreiking verkeersquiz in raadzaal druk bezocht

25 maart 2010

Op woensdag 24 maart heeft wethouder Herman Pieper samen met Marcel Benneker van Outdoor Challenge Park prijzen uitgereikt aan de winnaars van de verkeersquiz. Deze quiz is uitgedeeld op basisscholen in Oldenzaal met het doel wederom aandacht te vestigen op verkeersveiligheid. Initiatiefnemers van de quiz zijn de verkeersouders van de basisscholen, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Oldenzaal. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door het Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek.

Voor elke school was er een eerste, tweede en derde prijs. De eerste prijs was een kinderfeestje voor tien personen op het Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek, de tweede prijs een arrangement om daar een middag te klimmen en de derde prijs een kanovaart. Er waren 27 prijswinnaars die hun ouders, broertjes en zusjes hadden meegenomen. Na de uitreiking kregen de winnaars een drinkbidon aangeboden van de gemeente Oldenzaal. De gezellige middag werd afgesloten met fris en een plakje cake.

De verkeersquiz is op 15 maart op negen Oldenzaalse basisscholen uitgedeeld. Samen met hun ou-ders hebben de kinderen vragen over verkeersveiligheid beantwoord. De vragen gingen onder andere over verkeersongevallen, 30 km/uur zones, voorrangsregelingen en het verschil tussen rijden met een snelheid van 30 en 50 km/uur.