Gemeente Waddinxveen


Project keurmerk veilig ondernemen Passage en KW-plein van start

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor winkelgebied de Passage en het KW-Plein in Waddinxveen. Dat hebben ondernemers, de Kamer van Koophandel, gemeente, brandweer en politie afgesproken.

Daartoe werd op woensdag 24 maart in de Albert Heijn aan het KW-Plein een intentieverklaring ondertekend. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) begeleidt de partijen bij het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Â

Met het tekenen van de intentieverklaring committeren alle partijen zich aan het KVO. Dat houdt onder andere in dat zij deelnemen aan de werkgroep en dat ze zich zullen inzetten voor verbeteringen. Dat kan in de vorm van tijd, zoals het bijwonen van vergaderingen en inzetten van personeel, maar ook in de vorm van geld voor bijvoorbeeld het verwijderen van graffiti, het schilderen van de buitengevel, het plaatsen van cameraâs.

Â

Bewezen succes

Onderzoek van het HBD toont aan dat winkelgebieden met het KVO aanzienlijke vooruitgang boeken. Na twee jaar voelt gemiddeld 76% van de ondernemers zich altijd veilig ten opzichte van 68% gemiddeld bij de start van een traject. Ook de overlast door vernielingen is aanzienlijk gedaald in twee jaar tijd. Met het KVO-project verwachten de ondertekenaars dan ook dat het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied verbetert.