Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.17 - Opening Raadhuisplein

Opening Raadhuisplein
Met het planten van een boom (Magnolia kobus) hebben wethouder Gert-Jan Schotanus en Jan de Vries, directeur van Boot & Co Boomkwekerijen, vanmorgen het gereconstrueerde Raadhuisplein geopend. Door de aanplant van zes bomen, beschikbaar gesteld door Boot & Co, wordt het Raadhuisplein weer een groen plein, midden in Boskoop. Hiermee vormt het plein de eerste halte van een Boskoopse groene etalage. Op termijn worden ook andere plekken in Boskoop aangepakt en groen aangekleed, om zo als etalage te dienen voor de sierteelt in Boskoop. Denk aan plekken als de rotonde bij de Halve Raak of de oever langs de Gouwe. Door in heel Boskoop verschillende plekken mooi en groen aan te kleden, zetten we als Boskoop onze sierteeltproducten in de etalage.
Wethouder Schotanus "Ik ben zeer verheugd met deze bomen. Een mooi plein in het hart van ons dorp geeft aan waar we voor staan in Boskoop: groen! Een mooie entree past bij ons mooie Raadhuis."

Boot & Co is één van de grootste kwekerijen van Nederland en heeft haar wortels in Boskoop. "Openbaar groen is voor ons een belangrijk marktsegment", zo vertelt directeur Jan de Vries, "we willen met deze bomen graag laten zien waar we goed in zijn, terwijl we tegelijkertijd iets terugdoen voor de gemeente Boskoop".