Zwolse supermarkten werken samen tegen winkelcriminaliteit

25/03/2010 14:18

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Ministerie van Justitie ondersteunt initiatief tegen winkelcriminaliteit

23 supermarkten gaan in Zwolle gezamenlijk te strijd aan met winkelcriminaliteit. Door samen te werken en informatie te delen willen supermarkten winkeldieven en ontrouw personeel niet de kans geven om bij collega-supermarkten hun slag te slaan. Alle supermarkten zijn reeds benaderd en het draagvlak voor de samenwerking blijkt groot. De samenwerking is uniek in Nederland en wordt door het Ministerie van Justitie gesteund. De gemeente Zwolle en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ondersteunen de werkgroep.

Jaarlijks kost winkelcriminaliteit winkeliers in Nederland 1 miljard euro. Onderzoek van het HBD heeft aangetoond dat samenwerking tussen partijen winkelcriminaliteit kan verminderen. Filialen van C1000, Albert Heijn en Super de Boer in Zwolle beginnen daarom een gezamenlijk offensief. Dinsdag 30 maart wordt onder toeziend oog van de burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer, het startsein gegeven aan dit initiatief om winkelcriminaliteit te bestrijden. De initiatiefnemers kijken onder andere naar collectief winkelverbod, tassencontrole, gezamenlijke inkoop van winkelsurveillance en standaard huisregels.

Doel van de avond is om een start te maken voor de samenwerking tussen alle supermarkten in Zwolle en prioriteiten vast te stellen voor de werkgroep. Daartoe zijn de eigenaren en bedrijfsleiders van alle 23 supermarkten in Zwolle die avond persoonlijk uitgenodigd. Dinsdag 30 maart om 20.00 uur vindt in Urbana Zalenaccomodatie de eerste besloten bijeenkomst plaats.





http://www.hbd.nl

http://www.hbd.nl