Politie Amsterdam-Amstelland

AANHOUDING NA SCHIETINCIDENT BOS EN LOMMER (25-03-2010)

De politie heeft woensdagavond 24 maart rond 21.45 uur een 36-jarige man aangehouden op de Pieter Calandlaan in Osdorp. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident aan de Nieuwpoortstraat. De verdachte, een bekende van de politie, werd woensdag na uitgebreid onderzoek aangehouden. Hij zat in een auto, die werd klemgereden door een arrestatieteam. In het voertuig zaten naast de verdachte nog twee andere mannen. Zij zijn na verhoor heengezonden. De betrokken auto is in beslag genomen.

Bij ziekenhuis afgezet
Het schietincident aan de Nieuwpoortstraat in Bos en Lommer vond woensdagmiddag 24 maart rond 14.30 uur plaats. Daarbij raakte een 39-jarige man gewond. Het slachtoffer, een bekende van de politie, zat samen met een andere man in de auto toen zij werden beschoten. Daarna is het slachtoffer door de bestuurder van de auto bij een ziekenhuis in Amsterdam afgezet. De 25-jarige bestuurder meldde zich vervolgens bij een politiebureau in de buurt. Ook hij werd na verhoor heengezonden.

Getuigen gezocht
Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar. Het motief van het schietincident is vermoedelijk een conflict in het criminele circuit. Naar aanleiding van dit incident is de politie op zoek naar getuigen. Iedereen die woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur iets verdachts heeft gezien of gehoord rond de Nieuwpoortstraat en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met het algemene nummer 0900 - 8844.

Eerder bericht
» Gewonde na schietincident in Bos en Lommer


____________________