Gemeente Heerenveen


---


---

Uitreiking vrijwilligersprijs de Zilveren Duim

De vrijwilligersprijs De Zilveren Duim 2009 is gewonnen door Dorothy Vel uit Mildam en de redactie van Skoatter Doarpsnijs, de dorpskrant van Oudeschoot.

De prijzen (een geldbedrag, een beker en een zilveren speld) werden donderdagavond uitgereikt in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Dorothy Vel heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de bewoners van Coornhertstate en de redactie van het Skoatter Doarpsnijs maakt al 23 jaar een nieuwsblad voor Oudeschoot zonder ook maar enig winstoogmerk. Wethouder Coby van der Laan benadrukte tijdens de uitreiking nogmaals het belang van vrijwilligers. ,,Zij zijn met recht de radertjes van de samenleving. Zonder hen zouden heel veel zaken op velerlei terrein niet meer door kunnen gaan.''
Dorothy Vel won haar prijs in de categorie individueel. Ze toonde zich bijzonder blij met haar onderscheiding, maar benadrukte donderdagavond dat alle andere vrijwilligers van het zorgcentrum minstens zo belangrijk zijn en daarom droeg ze haar prijs aan al deze mensen op. Naast haar waren ook Anita van der Veen uit Luinjeberd en Wietze van der Honing uit Tjalleberd genomineerd. Zij kregen respectievelijk de derde en de tweede prijs. In de groepscategorie waren maar liefst 14 genomineerden, maar uiteindelijk bleven alleen Skoatter Doarpsnijs en de vrijwilligers van het Sint Nicolaassprookje in de race. Deze laatste groep zag de beker nipt aan z'n neus voorbij gaan, maar toonde zich bij monde van bestuurslid Tiemen Stuiver toch bijzonder blij met de tweede prijs. ,,Een enorme waardering voor ons werk,'' vond hij. De Zilveren Duim werd donderdag voor de vijfde keer uitgereikt. Het is een initiatief van het Vrijwilligers Servicepunt, de Heerenveense Courant en het gemeentebestuur. De onderscheiding is bedoeld om het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen. Iedere week kan vanuit een bedrijf of organisatie, maar ook door buren of familieleden, iemand worden voorgedragen voor de Zilveren Duim. De jury bestond uit wethouder Coby van der Laan, Froukje Nijholt en Harry de Jong namens de Heerenveense Courant, Helga van der Molen van de gemeente Heerenveen en Liza de Vries en Ellen Akkerman van Caleidoscoop.
Winnaar vrijwilligersprijs en genomineerden Foto: V.l.n.r.: Wietze van der Honing, Dorothy Vel, Anita van der Veen


---