Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Aequor PERSBERICHT

25 maart 2010

Selectie bedrijven voor verkiezing Beste leerbedrijf 2010 bekend Om het belang van actieve en enthousiaste stagebedrijven te onderstrepen en uit te dragen organiseert Aequor jaarlijks de verkiezing van het Beste Leerbedrijf. Voor de zes sectoren van Aequor zijn dit jaar totaal 67 aanmeldingen binnen gekomen, een beduidend hoger resultaat dan voorgaande jaren. 22 bedrijven zijn geselecteerd om te worden bezocht door een sectorale jury.

Belang voor goed onderwijs
Bedrijven die zich openstellen en zich ook inzetten voor verwerving van beroepscompetenties, zijn essentieel voor het goed laten functioneren van het beroepsonderwijs. Goed onderwijs resulteert in goede vakkrachten.

Uitreiking
Per sector worden drie bedrijven genomineerd, waarna de jury bestaande uit werkgevers, werknemers en onderwijs uit de betreffende branche een bedrijf kiest als winnaar. Hieruit zal de landelijke jury van Aequor de algehele winnaar van 2010 kiezen. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 17 juni in het Aequor gebouw te Ede.

Geselecteerde bedrijven 2010
Bloemenbranche: Naturel bv in Deventer, Leurs Bloemen bv in Venlo en Regina Bloemisten in Den Haag.

Dierverzorging: Dierenartsenpraktijk De Driehoek in Klarenbeek, Hondenschool Braaf in Doorn, Animal Plaza in Geleen en Seamarco in Wilhelminadorp.

Groene Ruimte: Outlook Groenprojecten in Grafhorst, Staatsbosbeheer Kuinderbos in Bant, Hoveniersbedrijf Zaaijer in Kesteren en Weverling Groenprojecten in Monster.

Plantenteelt: Handelskwekerij De Buurte bv in Oene, Andromeda Decoratiegroenkwekerij VOF in Loosdrecht, AB Limburg in Herten en KBB Holland in Steenbergen.

Veehouderij: Maatschap Mentink in Deurningen, Manege Beukers in Oukarspel en Stichting De kleine Duiker in Barendrecht.

Voedingsindustrie: Concorp Jirnsum bv in Grou, United Biscuits Verkade in Zaandam, Huijbregts Groep bv in Helmond en Concorp Waddinxveen in Waddinxveen.