NMBS

NMBS lanceert mobiele website m.nmbs.be

25/03/2010

Vanaf nu kan iedereen die over een aangepaste gsm of smartphone beschikt de mobiele versie van de NMBS-website bezoeken: m.nmbs.be. De grote troef van de mobiele site is uiteraard de uiterst praktische geïntegreerde routeplanner. Hiermee breidt NMBS haar bestaande informatiekanalen verder uit om tegemoet te komen aan het toenemend aantal gebruikers dat internettoegang heeft via zijn/haar gsm of smartphone.

De mobiele website is eenvoudig en prettig in gebruik en concentreert zich op de belangrijkste functies die voor de reiziger onderweg nuttig of interessant kunnen zijn:

- dienstregelingen raadplegen in real time, zoals op de gewone NMBS-website

- routeplanner van deur tot deur

- in real time, specifieke vertrek- of aankomsttijden opzoeken per station

- bijkomende praktische informatie opzoeken voor specifieke stations
- informatie raadplegen over promoties of actuele themas

Alles is erop gericht om het gebruik zo eenvoudig mogelijk te houden en de downloadtijden tot een minimum te beperken. Leescomfort en navigatiegemak staan voorop. NMBS stelt deze dienst gratis ter beschikking van haar reizigers. NMBS ondersteunt alle courante operating systems voor een maximaal bereik. De mobiele website bestaat in 4 talen en is te vinden op m.nmbs.be.

Het grote voordeel van m.nmbs.be is uiteraard de geïntegreerde routeplanner met real time info over de treindienst. Aan de hand van een zelf gedefinieerd vertrek- en aankomstpunt (dit hoeft met andere woorden geen station te zijn, een adres of bushalte kan ook) wordt de reiziger een aantal trajecten gesuggereerd. Per traject kan de reiziger vervolgens de details en zelfs een handig kaartje raadplegen.

De mobiele website is dus meer dan een praktische toepassing om te zien of de trein op tijd rijdt, hij biedt ook concreet reisadvies en indien gewenst allerhande bijkomende nuttige informatie.

Internetgebruik via gsm of smartphone vereist mogelijk een aangepast abonnement. De kost van het dataverkeer en/of de eventuele connectiekost is ten laste van de gebruiker en hangt af van de specifieke tariefvoorwaarden van elke gsm-operator.