Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 25 maart

Alkmaar, 25-03-2010 o 14.30 uur

Overval op geldlopers: getuigen gezocht

Hoorn, donderdag 25 maart

Donderdagochtend heeft rond 10.05 uur op het Aagje Dekenplein een overval plaatsgevonden op twee geldlopers. De geldlopers wilden een geldautomaat vullen. Zij werden overvallen door twee gewapende mannen die binnen in een ruimte stonden. De geldlopers moesten het geld afgeven, waarna de overvallers er op een scooter vandoor gingen. Er werd later een scooter aangetroffen op de Pergola. Onderzocht wordt of dit de scooter is die bij de overval is gebruikt.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of rond het Aagje Dekenplein iets verdachts gezien, rond bovengenoemd tijdstip of in de dagen voorafgaand aan de overval? Of heeft u de verdachten op de scooter zien rijden of anderszins informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

21 Aanhoudingen tijdens jaarlijkse Paasvee

Schagen, woensdag 24 maart

De jaarlijkse Paasvee in Schagen is redelijk rustig verlopen. Er werden in totaal 21 aanhoudingen verricht voor uitlopende zaken, zoals mishandeling, openlijke geweldpleging, drugsbezit en openbare dronkenschap. Verder werden er 39 boetes uitgedeeld waarvan het merendeel was voor drankgebruik op de openbare weg en wildplassen.

Een 20-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug, een 19-jarige man uit Schagen en een 18-jarige man uit Den Helder werden rond 19.00 uur aangehouden op de Loet voor openlijke geweldpleging. De mannen hadden betrokkenheid bij vechtpartijen op de Loet. Eén slachtoffer liep bij een vechtpartij een gebroken kaak op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 16-jarige jongen uit Schagen werd rond 22.45 uur aangehouden op de Kogerlaan voor zware mishandeling. De politie kreeg een melding dat er een jongen op straat lag ter hoogte van de spoorwegovergang bij de Hoep. Agenten troffen inderdaad een jongen op straat aan. Naast hem lag een schoen, terwijl het slachtoffer beide schoenen nog aan had. Een getuige had de belagers van het slachtoffer in de richting van de Kogerlaan zien rennen. Bij een flatgebouw werd de 16-jarige verdachte aangetroffen. Hij werd aangehouden. Bij het station werd nog een 19-jarige man uit Schagen aangehouden. Hij droeg maaréén schoen. De andere lag naast het slachtoffer. Deze werd overgebracht naar het ziekenhuis en bleek een hersenschudding te hebben.

Een 29-jarige man uit Assendelft werd aangehouden omdat hij een politieagent een schop in het gezicht had gegeven. De man was aangehouden voor belediging en verzette zich bij zijn aanhouding zo hevig dat agenten moeite hadden hem in het politievoertuig te krijgen. Hierbij schopte hij een agent in het gezicht. De man is in verzekering gesteld.

Stuntende automobilist

Schagen, donderdag 25 maart

Een 20-jarige automobilist uit Heerhugowaard werd woensdagavond rond 23.40 uur aangehouden op de Nieuwe Laagzijde. De man reed met zeer hoge snelheid de Landbouwstraat uit en maakte een pirouette op een kruising. Vervolgens reed de auto weer weg met hoge snelheid en reed een zebrapad voorbij waar op dat moment mensen op liepen. Deze moesten rennen om niet aangereden te worden. Agenten die toezicht hielden bij het station gaven door dat de man in de richting van de Hoep reed. De bestuurder kon op de Nieuwe Laagzijde aan de kant worden gezet. Bij zijn fouillering werd een mes in zijn broekband aangetroffen. De bestuurder werd aangehouden. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en het mes is in beslag genomen.

Huiselijk geweld

Schagen, woensdag 24 maart

Een 34-jarige man uit Schagen werd woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden voor huiselijk geweld. De man was onder invloed van alcohol thuis gekomen van de Paasvee samen met zijn vriendin. Hij gedroeg zich eerst agressief tegenover de oppas. De politie kwam ter plaatse en wist de gemoederen te bedaren. Later op de avond kwam er echter opnieuw een melding op hetzelfde adres. De man had een woordenwisseling gekregen met zijn vriendin en gooide haar op de grond. Toen zij de politie wilde bellen pakte hij haar bij de polsen. De man werd ditmaal door agenten aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bezit vuurwapen

Alkmaar, donderdag 25 maart

Een 67-jarige man uit Egmond aan Zee werd donderdagochtend 05.45 uur aangehouden op de Smaragdweg. Agenten wilden de man bekeuren omdat hij op verkeersplein Kooimeer verkeerd voorgesorteerd stond. Hij kreeg een stopteken op de Smaragdweg. De man had echter geen ID- of autopapieren bij zich. Eén van de agenten zag in de laadruimte van de auto een patroonhouder liggen. Hier bleken ook daadwerkelijk patronen in te zitten. In een tas naast de houder bleek een geweer te zitten. Omdat de man geen wapenvergunning kon overhandigen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij nadat hij zijn papieren en vergunning getoond had weer heengezonden in de loop van de ochtend.

Drie aanhoudingen bij controle gestolen fietsen

Alkmaar, donderdag 25 maart

Donderdagochtend werden bij een controle op een school aan de Robonsbosweg drie aanhoudingen verricht. Een 14-jarige jongen uit Alkmaar stemde toe in controle van zijn rijwiel. De fiets bleek begin januari gestolen te zijn op de Laat in Alkmaar. De jongen werd aangehouden. Ook een 13-jarige en een 15-jarige jongen uit Alkmaar werden aangehouden voor heling. Beiden reden op fietsen met een ringslot waar geen sleutel in zat.