KNHS

Paard&Leven: nieuw tijdschrift voor de paardenliefhebber 25 maart 2010
PaardenLeven

Wat heeft Lingo-presentatrice Lucille Werner met het lievelingsgerecht van Edward Gal? Welke link is er tussen manege Les Chevaux en de prachtige Twentse omgeving van de Watermolen in Haaksbergen of de Belgische Kempen? En wat heeft topmenner Koos de Ronde met Enjoy the Ride? Je kunt het allemaal lezen in het nieuwe paardentijdschrift Paard&Leven.

ERMELO (KNHS/FNRS) Paard&Leven is het nieuwe kwartaalblad voor de paardenliefhebber. Dit nieuwe hippische blad is ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Nederland telt ruim een half miljoen mensen die regelmatig in het zadel of op de bok van het rijtuig stapt. Menig Nederlander heeft ervaring opgedaan met de paardensport op een manegepaard. Er worden meer dan 17 miljoen buitenritten per jaar gemaakt en meer dan 2 miljoen Nederlanders genieten regelmatig van mooie paardensport. Speciaal voor deze grote groep is er nu het gloednieuwe blad Paard&Leven.

Tienduizenden paardenliefhebbers verwezenlijken hun droom door in hun vrije tijd met paarden en ponys bezig te zijn. Dat zijn mensen die hun eerste manegeles en buitenrit van toen niet gauw vergeten. Er is nauwelijks een aantrekkelijker manier van natuurbeleving te vinden dan op de rug van een paard, zegt KNHS-directeur John Bierling na het verschijnen van het eerste nummer in maart.
Zijn collega Wilfred Franken, FNRS-directeur, waarbij alle betere ruitersportcentra zijn aangesloten, is een van de grote voorvechters geweest om te komen tot een magazine dat zich geheel op deze sporters richt. Alle artikelen of ze nu over bekende Nederlanders, natuurgebieden of natuurbeleving gaan, gaan vooral over plezier met paarden. In Paard&Leven besteden we ook ruime aandacht aan tips voor ruiters, paardenverzorging en het leven om het paard heen. Zo bereiken we een grotere doelgroep dan alleen de ruiter zelf. Ruiters en menners van naam geven praktische tips aan jong en oud. Bij ons staat paardenwelzijn immers hoog in het vaandel, aldus Wilfred Franken.

Paard&Leven wordt in opdracht van de KNHS en FNRS verzorgd door BCM in Eindhoven. Het magazine dat op dit moment door 125.000 leden van de KNHS, FNRS en de Ruiter- en Koetsierbewijshouders van de SRR wordt gelezen, verschijnt viermaal per jaar. Paard&Leven is binnenkort ook verkrijgbaar in de losse verkoop.