Trots op Nederland

Nieuws

25 mrt 2010 | Duidelijkheid over rol defensie

Rita Verdonk: "Nederland heeft volkomen terecht verontwaardigd gereageerd op de beledigende uitspraken van de Amerikaanse generaal Sheehan. Ik steun Pink Army dan ook van harte in hun wens om juridische stappen te ondernemen tegen deze Amerikaanse generaal. Een heldere, juridisch acceptabele verklaring van de generaal b.d. van der Breemen is daarbij wel heel belangrijk. Simpelweg omdat deze generaal door Sheehan onder ede als bron werd vermeld voor diens uitspraken."

Het optreden van demissionair Minister van Defensie Eimert van Middelkoop bij Pauw & Witteman en een per vandaag verspreid persbericht van Pink Army zijn voor Verdonk (Trots op Nederland) aanleiding om mondelinge vragen te stellen aan de Minister van Defensie.

Pink Army geeft in haar persbericht aan dat de top van Defensie niet mee wil werken bij het verkrijgen van deze belangrijke verklaring van generaal van der Breemen.
Het is voor Rita Verdonk onbestaanbaar dat Defensie als goed werkgever niet alles in het werk wil stellen om haar werknemers in deze zaak loyaal en ondersteunend terzijde te staan. Nu wordt door de berichtgeving de suggestie gewekt dat Defensie deze zaak te licht opneemt en daarom geen medewerking verleent.

Verdonk verlangt daar een helder antwoord op van de Minister.