Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Informatiecentrum Jeruzalem open

---

Informatiecentrum Jeruzalem open

25 maart 2010

Het Informatiecentrum Jeruzalem is geopend en bevindt zich op Ingenhouszhof 11. Hier kunnen bewoners en belanghebbenden de plannen, participatieverslagen en plattegronden inzien en kunnen ze terecht voor allerlei vragen relevant voor de vernieuwing en behoud van Jeruzalem.

Het Informatiecentrum is een gezamenlijk initiatief van het stadsdeel, woningcorporaties Rochdale en De Key, bewonerscommissie Rochdale en andere betrokkenen zoals zorginstelling Dynamo en wijksteunpunt voor ouderen. Het doel is om bewoners en andere belanghebbenden in TuindorpFrankendael zo goed mogelijk te informeren en te betrekken.

Spreekuur stadsdeel

Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden in Tuindorp Frankendael kunnen voortaan terecht bij het Informatiecentrum over de ontwikkelingen van de buurt. Bij het stadsdeel kunnen ze terecht met vragen over het Stedenbouwkundig Plan, het Plan Openbare Ruimte, het nieuwe bestemmingsplan, participatie, duurzaamheid etc. Tijdens de spreekuren is het mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen en vragen te stellen.

Rijksmonument

Er speelt veel in de wijk Jeruzalem. Op 11 februari heeft minister Plasterk Jeruzalem bezocht om officieel de Rijksmonumentenstatus toe te kennen aan een deel van de wijk (6 hoven, dubbele H-school en groenstructuur). De eerste peildata zijn afgegeven en corporaties zijn gestart met huisbezoeken. Verder is een start gemaakt met een participatietraject voor de openbare ruimte. Daarnaast wordt het nieuwe bestemmingsplan gemaakt en speelt ook de ambitie om van Jeruzalem een klimaatneutrale wijk te maken. Heeft u vragen erover? Dan bent u van harte welkom bij het informatiecentrum.

Spreekurenschema (voorlopig):

Ma: 09.30-11.30 uur Rochdale/DeltaForte.
Di: 13.00-14.00 uur Dynamo.
Wo: 10.00-12.00 uur bewonerscommissie Rochdale en Wo: 16.00-17.00 uur Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer Do: 10.00-12.00 uur spreekuur De Key.