CPNB


Persbericht 25-3-2010
Boekenweek 2010: Nederlanders kopen weer meer boeken

De 75e Boekenweek is volgens onafhankelijk onderzoekbureau GfK Retail and Technology Benelux B.V. een uiterst geslaagde editie geweest.

Het aantal aangeschafte Nederlandstalige algemene boeken nam toe met 4,3% vergeleken met de editie van 2009. De lezers kochten bovendien duurdere boeken. De omzet steeg daardoor met 9,2% ten opzichte van 2009. De openbare bibliotheken schreven naar schatting 8.000 nieuwe leden in.

De CPNB, initiatiefnemer en organisator van de Boekenweek, spreekt van een succes. Directeur Henk Kraima: "75 jaren na de eerste Boekenweek blijkt dat het aantal mensen dat graag een boek wil lezen nog steeds te kunnen groeien. Dat geeft vertrouwen voor de komende jaren."

Het best verkochte boek was het jubileumboek van de 75e Boekenweek, Titaantjes waren we - Schrijvers schrijven zichzelf, dat een eenmalige druk van 50.500 exemplaren kende. De Boekenweekpostzegel, die Koninklijke TNT Post ter gelegenheid van de 75e Boekenweek uitbracht, is nagenoeg uitverkocht.

De volgende Boekenweek vindt plaats van woensdag 16 t/m zaterdag 26 maart 2011.

GfK verzamelt wekelijks verkoopgegevens van meer dan 900 Nederlandse boekwinkels, bestaande uit bijna alle boekhandelsketens in Nederland, aangevuld met enkele zelfstandige (internet)boekhandels en de warenhuizen V&D en Bijenkorf.