Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Stadsdeel Centrum stimuleert diversiteit

25 maart 2010
Om initiatieven in het kader van diversiteit te stimuleren, heeft stadsdeel Centrum in 2010 eenmalige subsidies beschikbaar. Organisaties die initiatieven ontplooien die bijdragen aan de diversiteit in de binnenstad kunnen nu subsidie aanvragen. De eerste verdeelronde sluit 1 mei 2010.

De diversiteit in de samenleving is een gegeven. Ook stadsdeel Centrum wordt gekenmerkt door een grote mate van diversiteit. Bewoners verschillen van elkaar vanwege bijvoorbeeld hun culturele achtergrond, nationaliteit, religieuze interesse, seksuele oriëntatie of leefstijl. Diversiteit gaat over verschillen tussen mensen. Sommige (groepen) mensen lopen kansen mis of kampen met sociale of economische achterstanden vanwege het `verschillend zijn'. Diversiteit gaat ook over het waarderen en respecteren van verschillen tussen mensen en tegelijkertijd over het bestrijden van ongewenste verschillen.

Nota diversiteitsbeleid

In het programakkoord 2006-2010 is afgesproken dat het stadsdeelbestuur aanvullend op de stedelijke inspanningen werk maakt van de ontwikkeling van het diversiteitsbeleid in stadsdeel Centrum. Het diversiteitsbeleid van het stadsdeel is beschreven in de nota Diversiteitbeleid (2009).

Actiepunten nota diversiteitsbeleid

Diversiteit is een breed begrip. Om u een idee te geven over welke `groepen', doelen en initiatieven onder het diversiteitsbeleid van stadsdeel Centrum vallen, is er een actiepuntenmatrix gemaakt. Enkele voorbeelden hieruit zijn: voorlichting over seksuele diversiteit onder jongeren, maar ook het vergroten van de deelname aan de maatschappij van Chineze ouderen. Ook het stimuleren van onderlinge ontmoeting van oudere homoseksuelen en bijvoorbeeld het stimuleren van begrip en kennisuitwisseling tussen bevolkingsgroepen in het stadsdeel zijn punten die in de nota worden genoemd.

Aanvraag indienen en meer informatie

U kunt uw aanvraag richten aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, Postbus 202, 1001 AE Amsterdam. Het aanvraagformulier vindt u terug op deze pagina.

Mocht u nog vragen hebben, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met Arjan Muggen, telefoon: 020 5524757 / email: amuggen@centrum.amsterdam.nl

Downloads

Aanvraagformulier subsidie diversiteit (PDF,5 Kb) Actiepunten matrix subsidieregeling diversiteit (PDF, 10 Kb) Uitvoeringsregeling Subsidieverstrekking Diversiteit (PDF, 18 Kb)
---