UMC St Radboud


Open Dag goed bezocht
25-03-2010

Op zaterdag 20 maart bezochten ongeveer 600 bezoekers de Open Dag van het UMC St Radboud. Vooral middelbare scholieren lieten zich enthousiasmeren voor de zorgsector in de breedste zin van het woord.

Onder de indruk

Om 10.00 uur en om 13.30 uur stroomde de collegezaal vol voor de plenaire opening en presentatie door trauma-arts Ruud Eijk. Het publiek was onder de indruk van zijn verhaal over Jacco, een middelbare scholier die betrokken raakt bij een verkeersongeval. Tijdens deze presentatie kwam de gehele zorgketen aan bod die nodig is om Jacco weer op de been te helpen.

Na de presentatie stonden op het studieplein medewerkers uit deze zorgketen klaar om te vertellen over hun vakgebied. Bezoekers konden op rondleiding door het ziekenhuis, of workshops en demonstraties volgen bij onder andere de Spoedeisende Hulp, Fysiotherapie en de Intensive Care. Veel indruk maakte ook het verhaal van Ruth, die na een verkeersongeval in coma is geraakt en daarvan hersteld is.

Landelijk

De Open Dag werd georganiseerd in het kader van de landelijke Open Dag van de Zorg. Binnen het UMC St Radboud is deze dag door de Radboud Zorgacademie aangegrepen om vooral scholieren in huis te halen en te informeren over een loopbaan in de zorg.