NEN


NEN zoekt leden normcommissie "Gietijzeren buizen"

donderdag 25 maart 2010, 11:04

NEN zoekt Nederlandse organisaties die belang hebben bij het werk van de normcommissie "Gietijzeren Buizen". Deze normcommissie volgt het werk van ISO/TC 5/SC2 'Cast iron pipes, fittings and their joints' en CEN/TC 203 'Cast iron pipes fittings and their joints'.

Was er in het verleden weinig interesse voor dit onderwerp, momenteel is die interesse weer helemaal terug, mede door technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken met dunnere wanddiktes te werken. Hierdoor wordt de klasse-indeling op wanddikte steeds vaker vervangen door een indeling naar druk. Het is van belang dat deze nieuwe ontwikkelingen genormaliseerd worden.

Nederlandse schaduwcommissie
Vanuit Saint-Gobain, Samson en KIWA is er momenteel interesse om deel te nemen aan de Nederlandse normcommissie. Naast leveranciers en keuringsinstellingen zijn ook gebruikers (zoals drinkwaterbedrijven, hoogheemraadschappen, afvalwaterzuiveringen), brancheorganisaties (zoals FME, VEWIN, RIONED) en installateurs (zoals Hak, Heijmans, Nacap, BAM) van harte welkom mee te doen. In de loop van dit jaar zal een informatiebijeenkomst plaatsvinden en zullen alle stakeholders benaderd worden.

Informatie
Voor meer informatie of deelname aan deze normcommissie, kunt u contact opnemen met Isabel Polderdijk (015) 2690 442 of per e-mail via chemistry@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Chemiemail (Publicatie)