Nederland handhaaft 9e plaats op ranglijst van WEF Global IT Report 25/03/2010 17:19

PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland, March 25, 2010 /PRNewswire/ -- Het World Economic Forum (WEF) publiceert jaarlijks het 'Global Information Technology Report'. Het Erasmus Strategic Renewal Center van Rotterdam School of Management, Erasmus University is Partnerinstituut van het WEF en heeft de gegevens voor Nederland verzameld. Na in twee jaar tijd te zijn gedaald op de 'Networked Readiness Index', van een 6e naar een 9e positie, blijft Nederland dit jaar staan op die 9e plaats. "De dalende trend in 'Networked Readiness', na eerder een forse stijging in de periode 2004-2007 (zie Figuur 1), lijkt hierdoor afgevlakt", aldus Henk W. Volberda, Professor of Strategic Management and Business Policy bij RSM.

'Networked Readiness' staat voor de algehele stand van zaken op het gebied van ICT binnen een land, en is gebaseerd op drie pijlers. De eerste pijler wordt gevormd door de omgevingsfactoren, zoals die gelden binnen bedrijven, algehele regelgeving en de bestaande infrastructuur. Op dit gebied heeft Nederland het afgelopen jaar een flinke inhaalslag gemaakt. Echter wat betreft het gebruik van nieuwe technologieën, de tweede pijler van Networked Readiness, heeft Nederland afgelopen jaar weer flink moeten inleveren, wat de verbetering op het gebied van omgevingsfactoren grotendeels teniet doet indien gekeken wordt naar de uiteindelijke 'Networked Readiness' van Nederland. Ook wat betreft de derde pijler, de capaciteit van de drie stakeholder groepen (individuen, bedrijven en overheid) om van ICT toepassingen en ontwikkelingen te profiteren, is Nederland iets gezakt ten opzichte van het globale speelveld. Echter met name door de verbetering in omgevingsfactoren, zoals het totale belastingtarief en de beschikbaarheid van de nieuwst technologieën, heeft de overall dalende trend van Networked Readiness niet doorgezet. Nederland heeft zich derhalve kunnen handhaven als de mondiale nummer 9 in termen van ICT performance. Voor het volledige persbericht met grafieken, ga naar
http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/content_pages/news/RSM%20News/News%20Current/WEF%20ICT%202010.pdf

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

Rotterdam School of Management, Erasmus University bevindt zich in de top 10 van Europese business schools en staat in de internationale havenstad Rotterdam die dank zij haar openheid, flexibiliteit en erkenning van diversiteit grote aantrekkingskracht heeft op het internationale bedrijfsleven. De nadruk ligt op baanbrekend wetenschappelijk management onderzoek; de primaire focus ligt op de ontwikkeling van zakelijk leiders die dank zij hun innovatieve ideeën een duurzame toekomst borgen. RSM biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's. http://www.rsm.nl

Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl.






-