Belgische Federale Overheid


* Armoedebestrijding: rapporten 2008-2009

Armoedebestrijding: rapporten 2008-2009

Datum: 25 maart 2010

Het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting publiceerde zopas het tweede deel van zijn rapport 2008-2009 over armoedebestrijding. Het is volledig gewijd aan de toestand van de daklozen.

Het document geeft een globaal beeld van het verschijnsel 'dakloosheid' (definitie, preventie, hulp, ....) en formuleert aanbevelingen om dat verschijnsel te bestrijden.

Het eerste deel van het rapport 2008-2009 van het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting
-'Armoedebestrijding: een bijdrage aan politiek debat en politieke actie' - had het meer globaal over de armoedebestrijding in België.

Download het rapport 2008-2009 van het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting:
* Deel 1 : Een bijdrage aan politiek debat en politieke actie (PDF, 82 p. 422 kB)

* Deel 2 : Naar een coherente aanpak in de strijd tegen dakloosheid en armoede (PDF, 218 p. - 961 kB)

Het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting maakt deel uit van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding. Het Steunpunt streeft ernaar de uitroeiing van armoede als prioriteit op de politieke agenda te houden.

Meer info over het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting