Deltion College


nieuws

25-03-10

Studenten Deltion maken windmolen voor EO-programma Checkpoint

Studenten van de sector Techniek en Vormgeving ontwikkelden de afgelopen week een speciale windmolen, die gebruikt gaat worden in de nieuwe reeks programma's van het EO-programma Checkpoint.

In het programma Checkpoint krijgt een testteam, bestaande uit jongeren, de opdracht om uit te zoeken op welke manieren een mobiele telefoon opgeladen kan worden. Tijdens het programma probeert het testteam stroom te genereren middels een windmolen op een fiets, naar een Amerikaans voorbeeld van Makezine.tv. Het testteam lijkt op tv aan de slag met het maken van de windmolen, maar de windmolen is feitelijk gerealiseerd door Deltionstudenten onder leiding van docenten Mechatronica en Installatietechniek.

Het verzoek van de EO om deze speciale windmolen te ontwikkelen kwam kortgeleden binnen bij het team Engineering en Werkvoorbereiden. Het team maakte er een opdracht van en de studenten gingen met veel enthousiasme aan de slag. Studenten Installatietechniek zaagden de wieken uit een PVC-buis. Studenten Industrial Design maakten de windveer, waardoor de windmolen steeds in de wind blijft. Ze maakten de windveer in de vorm van het Deltionlogo. Studenten Verf & Applicatie spoten deze windveer in Deltionkleuren en studenten Mechatronica zetten tenslotte de windmolen in elkaar, monteerden de molen op de fiets en testten het systeem.

Het programma waarin de test met de windmolen te zien is, zal binnen nu en een half jaar te zien zijn op de EO. Zodra de programmering bekend is, worden we op de hoogte gesteld. De studenten hebben er alles aan gedaan om de windmolen een Deltionuitstraling te geven. Maandag jl. heeft de EO de windmolen opgehaald. De programmaleiding lachte bij het zien van de molen en laat nog in het midden of de Deltionuitstraling terug te zien zal zijn in het programma. Een dankwoord aan Deltion in de aftiteling zit er echter zeker in.