Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Stemmen vanuit de Nederlandse Antillen en Aruba voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni

Woensdag 9 juni zijn de Tweede Kamerverkiezingen . Wilt u stemmen vanuit de Nederlandse Antillen of Aruba?

Dat kan als u ten minste tien jaar in Nederland hebt gewoond of als u in Nederlandse openbare dienst werkt. In dat laatste geval mogen ook uw Nederlandse partner en (inwonende 18+) kinderen stemmen.

Let op! Bij de Europese verkiezingen waren alle Nederlandse ingezetenen van de Nederlandse Antillen en Aruba kiesgerechtigd. Dit is niet het geval voor de verkiezing van de Tweede Kamer.

U voldoet aan de voorwaarden en wilt stemmen? Dan dient u zich te registreren door een registratieformulier in te vullen, uit te printen en op te sturen. Vergeet niet uw bewijs van Nederlanderschap bij te voegen (kopie paspoort of identiteitskaart). Het formulier dient uiterlijk dinsdag 27 april ontvangen te zijn.

Het registratieformulier registratieformulier (extern) vindt u op de website van de gemeente Den Haag. Indien nodig dan kunt u een uitgeprint exemplaar ophalen:
* bij de Vertegenwoordiging van Nederland op de Nederlandse Antillen, Scharlooweg 55, Curaçao
* bij de Vestiging Bovenwinden van de Vertegenwoordiging van Nederland in de Nederlandse Antillen (VNP) op Sint Maarten, Frontstreet 26 (Convent Building)
* bij de Vertegenwoordiging van Nederland op Aruba. L.G. Smithboulevard 44.

Kiezers op de Nederlandse Antillen en Aruba kunnen het ingevulde registratieformulier opsturen naar de gemeente Den Haag of opsturen/afgeven bij de Nederlandse vertegenwoordiging. Heeft u zich eerder geregistreerd als kiezer in het buitenland voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2006? Alleen dan krijgt u het registratieformulier automatisch toegezonden. Als u in de tussentijd verhuisd bent, dient u dit zelf door te geven aan de gemeente Den Haag (Dienst Burgerzaken, Bureau Verkiezingen, postbus 12620, 2500 DL Den Haag of e-mail).