Gemeente Brummen


Mogelijke Europese subsidie en hoofdlijnenakkoord Eerbeeks centrumplan

(Oorspronkelijke publicatie datum: 25-03-2010)

Wat exact de gevolgen zullen zijn van de verkiezingsuitslag en coalitieonderhandelingen voor bijvoorbeeld het project Centrumplan Eerbeek is nog niet geheel duidelijk. Wel dat er nog steeds door velen hard gewerkt wordt om realiseerbare plannen voor het centrumgebied van Eerbeek te ontwikkelen. Zo polst het demissionaire college bij de nieuwe gemeenteraad het gevoelen over de opgestelde hoofdlijnenakkoord en wordt er tijd geïnvesteerd om een forse Europese subsidie voor het Eerbeekse centrumplan binnen te halen.

Hoofdlijnenakkoord
Begin dit jaar hebben de vier samenwerkende partijen (Roosdom Tijhuis, Bouwfonds, Woningstichting Eerbeek en gemeente Brummen) een Akkoord op hoofdlijnen opgesteld. Hierin wordt de samenwerking in de volgende fase van het centrumplanproject beschreven. Dit akkoord vormt weer de basis voor het opstellen van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

In het kader van maatschappelijke betrokkenheid en draagvlak zal een adviesgroep worden opgericht met een brede vertegenwoordiging uit Eerbeek. Deze groep zal er voor gaan zorgen dat de betrokkenheid vanuit inwoners en ondernemers blijft bestaan, en het gezamenlijke proces voortgang zal vinden. Kortom: burgerparticipatie blijft in dit project een voorname rol spelen.

Europese subsidie mogelijk?
Met de Regio Stedendriehoek en de provincie Gelderland is de afgelopen periode gesproken over het toevoegen van het centrumplan Eerbeek op de lijst met projecten die mogelijk voor een Europese subsidie in aanmerking komen. Het gaat daarbij om de zogenaamde EFRO-gelden. Deze week heeft het Dagelijks Bestuur van de Regio Stedendriehoek ingestemd met het toevoegen van het centrumplan Eerbeek aan de lijst met projecten. Dit betekent dat de gemeente Brummen nu een formele subsidieaanvraag voor een bedrag van 600.000 euro moet indienen bij de provincie. De aanvraag heeft overigens voor een belangrijk deel betrekking op het Oranje Nassauplein. Dat plein zal nu onder de loep worden genomen: het verbeteren van de kwaliteit van het plein kan zeker bijdragen aan het ondernemersklimaat in Eerbeek.

Meer informatie
Op de speciale projectpagina kunt u veel informatie vinden op het centrumplan Eerbeek. Onder andere de structuurvisie is daar in zn geheel te lezen. Heeft u vragen over het centrumplan, dan kunt u deze stellen aan de projectleider, de heer J. Asma. Hij is bereikbaar via mailadres j.asma@brummen.nl of via het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33