Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

beheerde parkeerterreinen

Hoog rapportcijfer voor de beheerde parkeerterreinen

Waterschap Zeeuwse Eilanden doet veel om te zorgen dat de parkeerterreinen in zijn beheer er netjes uitzien. Het waterschap wilde graag weten hoe de gebruikers de betaalde parkeerterreinen waarderen. In de zomer van 2009 hebben ruim 400 recreanten op een viertal parkeerterreinen langs de Walcherse kust en de Veerse Dam hun mening gegeven. De gebruikers hebben de beheerde parkeerterreinen een gemiddeld rapportcijfer gegeven van een 8.1.

Het schriftelijk onderzoek(zie rechterkolom) is gehouden op de parkeerterreinen Westhove bij Domburg, De Vier Hoogten bij Oostkapelle en twee parkeerterreinen aan de Veerse Dam. In de enquête is gevraagd wie de gebruiker is, wat de gebruiker vindt van de parkeervoorzieningen, de aanvullende voorzieningen en wat mogelijke verbetersuggesties zijn. Hieruit is naar voren gekomen dat de gebruikers vooral strandgasten zijn en zeer tevreden zijn over het aantal parkeervakken, de bewegwijzering, het aantal parkeerautomaten en de locatie van de voorzieningen op het parkeerterrein.

Aanbevelingen
Ook is er een aantal aanbevelingen gedaan waar het waterschap actie in gaat ondernemen, zoals het herzien van de verdeling van de huidige parkeerautomaten, het bijplaatsen van afvalbakken en het toevoegen van drie extra invalideparkeerplaatsen op parkeerterrein De Vier Hoogten. Verder komt er aanvullende informatie op de automaten over de mogelijkheid om voor meerdere dagen te kunnen betalen. Deze maatregelen zullen in 2010 worden gerealiseerd.

Ondanks de wens van een aantal gebruikers om extra schaduw te creëren komt er geen extra schaduwgevende beplanting rondom de terreinen omdat dit gezien de beperkte beschikbare ruimte niet mogelijk is of ten koste zou gaan van bestaande beplanting. Verder zal er geen mogelijkheid komen om s´nachts op de parkeerterreinen te betalen om vandalisme tegen de gaan.

Het waterschap was erg blij met de respons en als dank ontvingen de deelnemers een autozonnescherm en kinderen een frisbee.

Middelburg, 25 maart 2010