GroenLinks Rotterdam



GroenLinks wederom in coalitie Delfshaven

GroenLinks gaat in Delfshaven weer een coalitie vormen met de PvdA. Karen Bebelaar blijft voor GroenLinks dagelijks bestuurder en de PvdA levert wederom de voorzitter en een tweede dagelijks bestuurder.

GroenLinks en PvdA hebben samen 17 van de 25 zetels in Delfshaven. GroenLinks won bij de verkiezingen op 3 maart twee zetels en heeft er nu vijf. De PvdA verloor vier zetels en bezet twaalf stoelen. De twee partijen praten nog over het inhoudelijke programma voor de komende vier jaar. ,,Ook de precieze portefeuilleverdeling weten we nog niet, maar die zal wel ongeveer hetzelfde blijven als in de vorige periode", zegt Karen Bebelaar.

Eerder werd bekend dat GroenLinks in Overschie tot de coalitie is toegetreden. GroenLinks maakt verder kans op meebesturen in de deelgemeenten Feijenoord, Centrum en in Noord. Ook stedelijk is GroenLinks een serieuze kandidaat om weer een wethouder te leveren en Rotterdam nog groener, socialer en leuker te maken.

Maar GroenLinks weet de flinke verkiezingswinst niet overal te verzilveren. In IJsselmonde heeft GroenLinks de gesprekken met Leefbaar Rotterdam gestopt vanwege onverenigbare visies op de maatschappij. Ook in Kralingen-Crooswijk, Hillegersberg-Schiebroek, Prins-Alexander en in Charlois praat GroenLinks op dit moment niet mee over coalitiedeelname. ,,Maar dat kan zomaar ineens veranderen", zegt voorzitter Frans de Wuffel. ,,Je kunt nooit exact voorspellen hoe coalitieonderhandelingen verlopen."