Talis


Eerste bewoners De Kraanvogel beleven mijlpaal

De eerste bewoners van woningen van Talis binnen het bouwproject De Kraanvogel in Wijchen beleven een ware mijlpaal. De Kraanvogel

Ze hebben na lang wachten de sleutel van hun nieuwe thuis gekregen. Talis begon deze maand met de oplevering van de zelfstandige woonruimtes voor mensen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking.

De meesten van hen stonden al jaren op de wachtlijst voor zelfstandige woonruimte. Naast zestien appartementen is er voor de bewoners een ontmoetingsruimte. Die huurt instelling De Driestroom, die verder als dat nodig is zorg levert aan de nieuwe bewoners.

Ook voor verhuurder Talis betekende de sleuteloverdracht aan deze bewoners een bijzonder moment. âDit zijn zulke eerlijke, pure mensenâ, vertelt projectleider Cees Groenen van Talis. âSommigen moeten nog wat wennen aan het idee en gaan aarzelend de nieuwe woning binnen. Anderen springen werkelijk waar een gat in de lucht.â

Acht woningen zijn nu klaar, de overige acht levert ontwikkelaar Slokker Vastgoed later dit jaar op aan Talis. Later volgt ook de rest van het nieuwbouwproject nabij het station in Wijchen, op een voormalig fabrieksterrein. Behalve de woonruimte voor bewoners met een beperking komen er 36 huurappartementen. Die heeft Talis op één na allemaal aangeboden voor de âbereikbareâ huur en zijn verhuurd.