Ingezonden persbericht

Eerste regio van het derde hoofdstuk van Runes of Magic onthuld
- Nieuwe zone 'Thunderhoof Hills' opent zijn deuren binnenkort -

Berlijn, 25 maart 2010: Vanaf april kunnen spelers op pad naar het verloren continent Zandorya en daar het eerste gebied gaan verkennen. Frogster geeft vanaf vandaag de eerste details vrij van het 'Thunderhoof Hills' gebied en het koninkrijk 'Dalanis'. De integratie van deze high-level regio geeft spelers de eerste content van de hoofdrelease van 'Chapter III - The Elder Kingdoms' dat in mei moet verschijnen.

In het zuiden van Zandorya ligt het groene Thunderhoof Hills, omgeven door een indrukwekkende bergenreeks. De regio wordt gekenmerkt door zijn groene weides, razende watervallen en wilde rivieren. Meerdere nederzettingen bevinden zich in dit pittoreske landschap alsook de Valley of Glory waar grote grafmonumenten van oude oorlogshelden de hoogte in schieten als herinnering aan gevechten uit het verleden. Gevechten waarin de legendarische King Kalume, waar de regio naar vernoemd is en zijn bereden bondgenoten ooit vochten tegen demonen. Kalume recruteerde elfen, dwergen en andere wezens zoals het neushoornachtige Kalo volk. Als erkenning van hun steun verdeel Dalume het land onder deze volken, waardoor de Thunderhoof Hills tegenwoordig nog steeds erg divers bevolkt zijn.

Spelers boven level 55 kunnen door de zone heen gaan lopen vanaf april en het Kingdom of Dalanis ontdekken in het hart van de Thunderhoof Hills. Van oorsprong uit het tijdperk van Kalume, dit gebied wordt nu geregeerd door King Callaway. De gloriedagen lijken over te zijn voor het koninkrijk dat nu geplaagd wordt door intrige en revolutie sinds sommige van de leiders van de zes vorstendommen hun zinnen hebben gezet op de troon van Callaway en de macht die daarmee samen hangt. Maar de koning kent de dagen van weleer nog en wil Dalanis oud glorie en kracht herstellen. Hij wordt gesteund door de koningsorde, de Lionheart Knights. Deze orde is een doorn in het oog van ieder die snode plannen aan het smeden is om de koning van de troon te stoten waarbij niks hen in de weg staat in de getrouwe Callaway uit de weg te ruimen. Deze situatie is het meest zichtbaar in de instance 'Dungeon of Dalanis'. Spelers kunnen deze kerker induiken na de hoofdrelease van het derde hoofdstuk in mei. Een andere setting voor deze krachtmetingen is het statige fort 'Aren' in de heuvels, een regeringsplek van een van de zes vorstendommen die vechten voor meer controle.
De taak voor de speler is om King Callaway te steunen in de strijd tegen de rebellen en hun snode plannen in de Thunderhoof Hills. Frogster heeft vandaag de eerste screenshots van de zone vrijgegeven. Deze zijn samen met meer informatie over de nieuwe regio te vinden op de website: http://www.runesofmagic.com/nl/chapter3.html