Ingezonden persbericht

Persbericht - Hilversum 25 maart 2010

STOP DE DERDE WERELD OP 101.TV

2 AMBASSADORS LOSSEN PROBLEMEN IN AFRIKA OP

Twee snelle reclamejongens reizen af naar het armste land ter wereld om een ontroerend spotje maken over ontwikkelingssamenwerking. Met de lokale bevolking van Sierra Leone krijgen ze dat alleen niet echt op de rails. Zo blijkt het bijvoorbeeld heel moeilijk iemand te vinden met echte aids. In de nieuwe serie Stop De Derde Wereld komen 2 Ambassadors Peter Sterk en Fedor van Rossem er opnieuw achter dat Afrikanen ook maar mensen zijn. Stop De Derde Wereld is vanaf zaterdag 10 april om 22:00 uur te zien op 101.TV.

Volgens Peter Sterk heeft filmen in Afrika zo z'n voordelen: 'Als maker krijg je zo'n 25 euro per dag om van te eten en drinken. In Afrika kun je van dat geld een jaar naar school. Je kunt in Afrika dus leven als God in Frankrijk. En iemand moet die lui toch filmen, want zelf kunnen ze het niet.' In Stop De Derde Wereld richten Peter en Fedor zich op drie millenniumdoelen: de bestrijding van aids en malaria, moedersterfte en kindersterfte. Peter wordt door de vader van het meisje op wie hij verliefd is betrapt op het kopen van condooms. Toch maakt hij in het dorp maakt een jonge vrouw zwanger en. Fedor raakt zijn malariapillen kwijt en ronselt 23 vrouwen voor een pakkend spotje over moedersterfte. Tussen de bedrijven door komen de mannen met de oplossing voor het aidsprobleem.

De eerste serie van Stop De Derde Wereld kreeg op internationale documentairefestivals in Italie en Iowa de publieksprijs. Met hun filmpjes laten de makers zien dat Afrikanen meer zijn dan zielige handophouders. Op de website zijn de teaser, filmpjes van de vorige serie en meer info over de 2 Ambassadors te vinden. 101.TV is het 24-uurs kanaal van BNN, te ontvangen via digitale televisie en op www.101.TV. Op de zender en via de website zijn, naast de eigen producties van 101.TV, ook programma's van BNN te bekijken.

2 Ambassadors is mogelijk gemaakt met de steun van NCDO en Oxfam Novib.



Ingezonden persbericht