Ingezonden persbericht

Bredase vestiging - met drive-in - vier voetbalvelden groot

Aftrap bouw grootste bouwmarkt van Nederland

Breda, 25 maart 2010 - Burgemeester Van der Velden van Breda gaf vandaag de officiële aftrap voor de bouw van de grootste bouwmarkt in Nederland. De nieuwe vestiging van bouwmarktketen HORNBACH verrijst op een terrein van 4,3 ha aan de Konijnenberg 33 en heeft straks een verkoopoppervlakte van meer dan 19.000 m2. Onderscheidend is de drive-in waar klanten hun zware bouwmaterialen binnen kunnen inladen. De vestiging in Breda is de negende HORNBACH-vestiging in Nederland en de 132e in Europa.

Burgemeester Van der Velden juichte in zijn toespraak de bedrijvigheid in zijn stad toe: "Juist in economisch zware tijden is het goed dat mensen niet bij de pakken gaan neerzitten, maar kansen zien en die benutten. Dat geeft vertrouwen in de toekomst." Later vervolgde hij: "Deze negende vestiging van HORNBACH wordt maar liefst vier voetbalvelden groot en biedt werkgelegenheid aan ongeveer 300 werknemers, direct en indirect. Dat betekent een geweldige economische impuls voor onze stad en voor onze regio."

Bouwmaterialendrive-in
"Met de eerste grote drive-in verleggen wij nu ook in Nederland grenzen. Klanten kunnen met hun auto, bus of aanhanger de drive-in inrijden en daar de zware bouwmaterialen direct inladen. Dat bespaart veel tijd en kracht", aldus Evert de Goede, directeur van HORNBACH Nederland. HORNBACH bedacht in 2003 het concept van een bouwmarkt mét bouwmaterialendrive-in. Daarmee was zij een pionier in de Europese branche. Van deze vorm van inkopen profiteren vooral professionele klusbedrijven en (kleinere) aannemers, maar zeker ook particuliere klanten.

300 arbeidsplaatsen
Voor de bouw van de negende HORNBACH-vestiging in Nederland trekt de bouwmarktketen, die gerund wordt door de familie Hornbach, 31 miljoen euro uit. De nieuwe vestiging levert circa 150 directe arbeidsplaatsen en 150 indirecte arbeidsplaatsen (o.a. catering, schoonmaak, onderhoud en montageservice) op. Belast met de bouw is de Ten Brinke Groep, een in industriebouw gespecialiseerde onderneming.

Bouw- en tuinmarkt voor grote projecten
Het bouwmaterialencentrum - met de voor Breda typische voorgevel van roodbruine bakstenen - krijgt een oppervlakte van circa 6.000 m2. Daarnaast huisvest de HORNBACH-bouwmarkt ook een tuincentrum van ongeveer 5.200 m2. De parkeerplaats biedt plaats aan ongeveer 500 auto's. De nieuwe vestiging is gelegen aan twee afritten van de snelweg en ligt dicht bij het centrum van Breda.
De gecombineerde bouw- en tuinmarkten van HORNBACH zijn afgestemd op klanten die grote projecten willen realiseren, zoals het verbouwen van de zolder, het renoveren van de badkamer of het aanleggen van een vijver. De vestiging in Breda heeft na opening zo'n 50.000 artikelen op voorraad. De producten zijn in grote aantallen en tegen vaste lage prijzen beschikbaar. De keten kent geen tijdelijke acties.

Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke familieonderneming met een bedrijfshistorie van meer dan 130 jaar. In het concern werken meer dan 13.000 mensen. De grootste operationele dochter, HORNBACH-Baumarkt-AG, heeft op dit moment 131 bouw- en tuincentra in negen Europese landen. Daarnaast zijn er in de regio Zuidwest-Duitsland nog eens 21 groothandelsmarkten voor bouwmaterialen. In Nederland heeft het concern acht vestigingen. Die in Breda is de negende. HORNBACH kan als het enige beursgenoteerde familiebedrijf binnen de top tien in de doe-het-zelfbranche terugkijken op een bedrijfshistorie van vijf generaties.

De bouw is te volgen via een webcam: www.hornbach.nl/breda.



Ingezonden persbericht