Gemeente Valkenswaard

verpakkingsafval inzameling succesvol

Kunststof verpakkingsafval inzameling succesvol

Eind september 2009 is de gemeente Valkenswaard gestart met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval, afkomstig van huishoudens. Daartoe zijn zeven speciale containers geplaatst. In december zijn nog eens drie extra containers bijgeplaatst.

De gescheiden inzameling blijkt een succes. Wekelijks wordt er ruim 2000 kilogram aan kunststof verpakkingsafval opgehaald en deze hoeveelheid neemt nog steeds toe. Dank zij uw medewerking een prima resultaat. De keerzijde van dit succes is dat op een aantal locaties de containers regelmatig vol zitten en er zakken met verpakkingen naast containers worden geplaatst. Daarom worden de containers vier maal per week geleegd. Dit gebeurt op de maandag, de dinsdag, de donderdag en de vrijdag. Als blijkt dat dit nog niet voldoende is, zullen wij aanvullende maatregelen treffen. Bijvoorbeeld door de ledigingsfrequentie nog verder op te voeren of door het plaatsen van extra containers.

Informatiefolder
U ontvangt binnenkort een informatiefolder waarin (nogmaals) de locaties van de containers staan. Deze containers herkent u aan de sticker met het oranje plastic-herofiguurtje. Er mag alleen plastic verpakkingsafval in. Wat u wel en niet in de plastic verzamelcontainer mag doen, ziet u op de informatiefolder. Onze suggestie is, het plastic verpakkingsafval te verzamelen in een plastic (winkel) tas en met tas en al in de container stoppen. Wij vragen u de inhoud van de tas zo goed mogelijk samen te drukken. Wilt u meer weten? Surf dan naar www.plastic-heroes.nl.