Ingezonden persbericht

Amsterdam, 25 maart 2010

Swissôtel Amsterdam genomineerd voor World Travel Award.

Voor de vierde keer op rij is Swissôtel Amsterdam genomineerd voor een World Travel Award in de categorie The Netherlands' Leading Business Hotel. De World Travel Award is de meest prestigieuze prijs in de internationale reiswereld. De nominaties zijn afkomstig van reisbureaus wereldwijd. Er zijn prijzen te winnen in 998 verschillende categorieën, variërend van beste luchtvaartmaatschappij tot beste golf resort. Omdat het een wereldwijde competitie betreft worden voorafgaand aan de finale op 7 november in Londen in 10 verschillende regio's voorronden gehouden. De genomineerde kunnen collega's uit de reisbranche oproepen om via de website van World Travel Awards op hen te stemmen. Harold Kluit, GM van Swissôtel Amsterdam: "Onze partners bij reisagentschappen wereldwijd ontvangen veel positieve feedback van corporate klanten over Swissôtel Amsterdam. Als zij de moeite nemen ons hotel te nomineren en uiteindelijk tot winnaar uit te roepen dan heb je dat als hotel dubbel en dwars verdiend."
Hotels van de Zwitserse keten Swissôtels & Resorts, die dit jaar haar dertig jarig bestaan viert, vallen vaker in de prijzen. Zo ontvingen in 2008 alle in Azië gevestigde hotels een World Travel Award.

. Swissôtel Amsterdam is een viersterrenhotel in het centrum van Amsterdam. Het hotel telt zes verdiepingen, 109 kamers en werd gebouwd in 1986. Het is onderdeel van Swissôtel Hotels & Resorts, een Zwitserse hotelgroep die is gevestigd in Zurich. Vanwege de zeer centrale ligging van het hotel, dichtbij de Dam is het hotel zeer in trek bij zowel toeristen als zakenreizigers.

. Swissôtel Hotels & Resorts is een gerenommeerde luxe hotelgroep die zich richt op de kritische zakenreiziger en toerist, waarbij vermaarde Zwitserse gastvrijheid succesvol wordt gekoppeld aan een fris, eigentijds en modern design. Elke Swissôtel-vestiging biedt een persoonlijke service, waarbij charme en doeltreffendheid de boventoon voeren. Gevestigd in belangrijke doorgangshavens en stedelijke centra, vormen de hotels gunstige uitvalsbases naar zakencentra, winkelgebieden en lokale bezienswaardigheden. Swissôtel Hotels & Resorts is winnaar van verschillende prestigieuze internationale prijzen en onderscheidingen.
Swissôtel and Resorts is eigendom van Fairmont Raffles Hotels International, een toonaangevende keten met 60 hotels in 25 landen varend onder de Raffles, Fairmont en Swissôtel vlag. Het bedrijf is ook eigenaar van villas, landgoederen en luxe priveclub residenties, die onder de Raffles en Fairmont paraplu vallen.
Toekomstige Swissôtel Hotels & Resorts projecten: Swissôtel Dresden, Duitsland (open 2010), Swissôtel Kolkata, India (open februari 2010), Swissôtel Novosibirsk, Rusland (open 2011).
www.swissotel.com