Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland, 25 maart 2010

Z-500-2010 Controles na overlastmeldingen, Sas van Gent
De politie heeft donderdagmiddag in Sas van Gent op twee locaties verkeerscontroles gehouden.
De inwoners van Sas van Gent ondervinden veel overlast van hard rijdende brommers en auto's. Daarom werd op het Suikerplein een algemene verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal 27 auto's, een motor en vijf brommers werden gecontroleerd.
In de Zandstraat, ter hoogte van de basisschool, werd vanmiddag een snelheidscontrole gehouden. Bij de politie is bekend dat er in deze straat vaak te hard gereden worden. Vier automobilisten reden te hard (1x 22 km, 2x 27 km en 1x 32 km). In totaal werden vanmiddag 14 bekeuringen uitgeschreven.

O-501-2010 Rijplaten en dieselolie gestolen, Vrouwenpolder
In de nacht van woensdag op donderdag zijn vanaf een bedrijfsterrein aan de Faelweg rijplaten en dieselolie weggenomen.
Er werden ruim 20 stalen rijplaten gestolen van ongeveer 1200 kg per stuk. Ook werd een paar duizend liter dieselolie ontvreemd. De buit bedraagt enkele tienduizenden euro's.

O-502-2010 Aanhoudingen na openlijke geweldpleging, Goes
Door de politie zijn woensdag drie mannen uit Goes, in de leeftijd van 19- t/m 23 jaar, aangehouden voor openlijke geweldpleging.
De drie worden ervan verdacht afgelopen vrijdag op de Koepoort een 30-jarige plaatsgenoot met een steen op zijn hoofd te hebben geslagen. Dit gebeurde toen de man in zijn auto wilde stappen. De Goesenaar liep een hoofdwond op die bij de huisartsenpost gehecht moest worden. Ook zijn auto raakte beschadigd.
Na verhoor werd één van de verdachten weer in vrijheid gesteld. De andere twee moeten nog langer blijven. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.