Ten Esschen - Heerlen, 25 maart 2010

Brief Fietsersbond verzoek gemeenteraard Ten Esschen-Heerlen

Geachte raadsleden,

ten eerste nog gefeliciteerd met jullie verkiezing en benoeming tot lid van de gemeenteraad van Heerlen. Velen van u zijn nu min of meer actief betrokken bij het vormen van een coalitie en een college van burgemeester en wethouders voor de komende vier jaar. Dat is een belangrijke maar ook spannende fase, waarbij in een op te stellen coalitieakkoord aan veel punten aandacht moet worden besteed.

De Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg vraagt in dit verband ook uw aandacht voor de fietsers. Naar onze mening mag in het coalitieakkoord geen korte paragraaf over het te voeren fietsbeleid ontbreken.
Wij verzoeken u dan ook om in het coalitieakkoord expliciet uit te spreken dat: "de coalitie het fietsbeleid versterkt tot uitvoering brengt. Het stimuleren van het fietsgebruik wordt gepromoot, conform het Actieplan Fiets. De infrastructuur voor de fietsers wordt verder verbeterd. Daarbij is het dringend gewenst dat voor weginrichting de uitgangspunten van 'duurzaam veilig' en de 'ontwerpwijzer fietsverkeer' van het CROW worden gehanteerd en dat hier alleen concessies aan worden gedaan als het volgen van deze uitgangspunten onmogelijk is".

Wij hopen dat ook de komende vier jaar in goed samenwerking resultaten worden bereikt voor de fietsers, zodat ook uw doelstellingen worden bereikt.

namens het bestuur van de Fietsersbond Parkstad Limburg

Harrie Winteraeken
(voorzitter)



Ingezonden persbericht