Ingezonden persbericht

Startschot Gudde en Van Merwijk voor 'Van Kuip tot Colosseum'

Thorbecke V.O.-rector Christa Thoolen loopt naar Rome

ROTTERDAM - Christa Thoolen, rector van Thorbecke Voortgezet Onderwijs, gaat op donderdag 1 april een grote uitdaging aan. De Rotterdamse (59) besloot enige maanden geleden om samen met haar echtgenoot Pim een wandeltocht naar Rome uit te zetten. Verreweg de meeste pelgrimages gaan naar Santiago de Compostella, maar Thoolen koos een andere uitdaging, een route van Rotterdam naar Rome. De titel 'Van Kuip naar Colosseum' was vervolgens snel gevonden. Het stadion van Feyenoord vormt derhalve het juiste decor voor de tocht over honderden kilometers. Daar zullen Kuip-directeur Jan van Merwijk en Feyenoord-directeur Eric Gudde het echtpaar op de eerste dag van april om 9.00 uur wegschieten.

Thorbecke Voortgezet Onderwijs, een instelling met vier locaties in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel, heeft het herkennen en ontwikkelen van talenten op het gebied van kunst, cultuur en (top)sport als voornaamste missie. Op het terrein van sport is Thorbecke Voortgezet Onderwijs uitgegroeid tot de grootste en meest bekende LOOT-school van ons land, waar internationale toppers als Inge de Bruijn en Robin van Persie ooit in de schoolbanken zaten. Hoogste tijd, vond Thoolen om zichzelf en haar man ook eens sportief uit te dagen en Right to Play als Charity-partner aan de tocht over honderden kilometers te koppelen. "Het is goed om iets voor jezelf te bewijzen en indirect ook iets voor anderen te betekenen. Thorbecke Voortgezet Onderwijs steunt Right to Play sinds drie jaar, dus was het een logische keuze om geld voor deze humanitaire organisatie bijeen te brengen," aldus Thoolen.

Onderweg is de rector samen met haar man overigens te volgen op de website: www.vankuipnaarcolosseum.nl Op deze site zal ze haar ervaringen in de vorm van een blog beschrijven.