Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Gewapende overval op tankstation Arnhem

Publicatiedatum: 25-3-2010 21:00:09

ARNHEM - De politie is een onderzoek gestart na een gewapende overval op een tankstation aan de Hollandweg in Arnhem. Daar heeft een man donderdagavond 25 maart een geldbedrag buit gemaakt.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende man het tankstation zou hebben overvallen. Een medewerker van het tankstation zou, onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, geld hebben moeten afgeven. Daarna is de vooralsnog onbekende dader vertrokken in de richting van het winkelcentrum Elderveld. De medewerker van het tankstation kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

De politie is direct na de melding een onderzoek gestart. Het zou gaan om een man van rond de 20 jaar oud, ca. 1.70/1.80 lang, normaal postuur. De man was gekleed in een zwarte katoenen jas met capuchon, een zwarte broek, zwarte schoenen en zwarte handschoenen.

Politie zoekt getuigen
Heeft u donderdagavond omstreeks 19.20 uur iets gehoord of gezien dat met de overval te maken kan hebben? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
\
Snelheidsovertreding 60 km/u: rijbewijs ingevorderd
Publicatiedatum: 25-3-2010 15:22:47

ARNHEM - Een 56-jarige Arnhemmer is woensdagavond 24 maart tijdens een Laserguncontrole op de Batavierenweg in zijn woonplaats zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed rond negen uur met een snelheid van 110 km/u terwijl daar maximaal 50 km/u gereden mag worden, een overschrijding van 60 km/u. Tegen de man is proces-verbaal gemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs. (032661)
\
Arnhemse (16) verdacht van diefstal uit verzorgingstehuis
Publicatiedatum: 25-3-2010 14:22:39

VELP - De politie heeft woensdag 24 maart een 16-jarig meisje uit Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal uit een verzorgingstehuis in Velp, waar ze als stagiaire werkzaam was. Een 89-jarige bewoonster bleek eerder deze maand geld uit haar portemonnee te missen en deed daarvan aangifte bij de politie. Bij daaropvolgend onderzoek kwam de verdenking op de 16-jarige stagiaire te liggen. Het meisje werd aangehouden maar ontkende tijdens verhoor. De Arnhemse is intussen vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(032419)

Brummense (15) aangehouden wegens vernieling

Publicatiedatum: 25-3-2010 13:23:55

ARNHEM - Op een school in Arnhem-Zuid heeft de politie woensdagmiddag 24 maart een 15-jarig meisje uit Brummen aangehouden op verdenking van vernieling. De Brummense zou rond 17.00 uur met een mes in deur van een berging van de school hebben staan krassen. Het meisje, geen leerling van de school, werd betrapt door de conciërge, die op zijn beurt de politie waarschuwde. Agenten hebben het meisje aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het mes is in beslag genomen. De Brummense bekende de vernieling en toonde zich bereid de schade te vergoeden. Ze is later aan haar ouders overgedragen. (032588)

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 25-3-2010 13:19:01

ARNHEM - Drie Arnhemse meisjes van 12, 13 en 14 jaar oud zijn woensdag 24 maart door de politie in hun woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. Een vierde meisje wist zich uit de voeten te maken. Beveiligers van een supermarkt in winkelcentrum Presikhaaf hadden gezien dat er artikelen in de tassen werd gestopt. Na het passeren van de kassa, waar zij overigens wel enkele artikelen hadden afgerekend, werden de Arnhemse meisjes staande gehouden met het verzoek in de tassen te mogen kijken. Daar werden artikelen aangetroffen die zij niet hadden betaald. De politie werd gewaarschuwd en die heeft de dames meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de minderjarige meisjes zijn van de kwestie op de hoogte gebracht. Twee vrouwen, een 40-jarige Arnhemse en een 67-jarige uit Duiven, werden op aanwijzen van beveiligers van een warenhuis aan het Johnny van Doornplein aangehouden. De twee zouden kleding hebben gestolen. De vrouwen bekenden later hun aandeel en zijn weer vrijgelaten. (032404 / 032573)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

Pannerdenaar trekt mes bij verkeersruzie

Publicatiedatum: 25-3-2010 13:04:33

ZEVENAAR - De politie in Zevenaar heeft woensdagavond 24 maart een 42-jarige man uit Pannerden aangehouden op verdenking van onder meer poging tot zware mishandeling. De man zou bij een uit de hand gelopen verkeersruzie op de Arnhemseweg een mes hebben getrokken en twee anderen daarmee hebben verwond.

De beide slachtoffers, een 26-jarige Doetinchemmer en een 24-jarige Duivenaar, meldden zich direct na het voorval omstreeks vijf uur bij de politie. Die wist aan de hand van het kenteken van zijn auto de Pannerdenaar te traceren. De man werd thuis aangehouden. Ook een mes, dat bij hem werd aangetroffen, is in beslag genomen. Volgens de beide slachtoffers was de ruzie begonnen bij het invoegen op de Oostsingel in Duiven. Op de Arnhemseweg in Zevenaar zou het tot een treffen zijn gekomen waarbij de Pannerdenaar hen zou hebben verwond met een mes. De Pannerdenaar is in verzekering gesteld.
(032582)

Motorrijder gewond na val op A12

Publicatiedatum: 25-3-2010 13:02:47

ZEVENAAR - Een 45-jarige motorrijder uit Nijmegen is woensdagavond 24 maart gewond geraakt nadat hij op de A12 bij Zevenaar ten val was gekomen. Het ongeval gebeurde rond kwart over zes, toen de Nijmegenaar bij Zevenaar de oprit naar de A12 op was gereden. Vermoedelijk door een oneffenheid in het wegdek was de man daarbij onderuit gegaan. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Door Rijkswaterstaat is de oneffenheid provisorisch hersteld. Volgens de politie was er bij de motorrijder geen drank in het spel. (032615)

Fietser en voetganger gewond na botsing

Publicatiedatum: 25-3-2010 13:02:14

GROESSEN - Een 26-jarige fietser uit Loo en een 44-jarige voetganger, eveneens uit Loo, zijn woensdagavond 24 maart in Groessen gewond geraakt nadat ze op elkaar waren gebotst. Beiden waren rond half negen op de Lijkweg aan het sporten en hadden elkaar kennelijk niet opgemerkt. De fietser had als gevolg van de botsing een hoofdwond opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voetganger bleek minder ernstig letsel te hebben en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
(032648)

Fietser van snelweg gehaald

Publicatiedatum: 25-3-2010 13:01:44

VALBURG - De politie heeft woensdagavond op de A50 bij Valburg een fietser van de snelweg gehaald. De man, een 27-jarige Wageninger, was omstreeks half negen opgemerkt door meerdere automobilisten toen hij per fiets over de vluchtstrook reed. Na diverse meldingen daarover zagen gewaarschuwde agenten de man even later rijden. De Wageninger werd meegenomen omdat hij zich niet kon legitimeren. Nadat zijn identiteit later alsnog was vastgesteld is hij met een bekeuring op zak vrijgelaten.
(032628)

Woninginbraken

Publicatiedatum: 25-3-2010 11:48:50

HERVELD - In het politiedistrict Rivierenland is woensdag 24 maart 2010 één keer aangifte gedaan van een woninginbraak.

Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaats:
-Plaats, straat: Herveld, Planetenlaan

-Datum/tijdstip: 23 maart 23:45 uur en 24 maart 07:15 uur.
-Ontvreemd: 2 mobiele telefoons, portemonnee met inhoud
-Methode: openbreken garagedeur

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl

Inbraak in winkel

Publicatiedatum: 25-3-2010 14:00:55

EDE- Bij een winkel aan de Achterdoelen is in de nacht van woensdag op donderdag 25 maart ingebroken. De daders zouden een ruit hebben vernield waarna ze de winkel hebben doorzocht. Meerdere getuigen werden rond kwart over twee wakker van het lawaai en meldde het voorval bij de politie. De gewaarschuwde agenten troffen de daders niet meer aan. Vergeefs is nog in de omgeving gezocht. Getuigen verklaarden dat drie onbekende mannen op èèn scooter weg waren gereden in de richting van de kerk. De politie heeft de zaak in onderzoek. (032716)

Verdachte van aanranding Wageningen aangehouden
Publicatiedatum: 25-3-2010 11:46:54

WAGENINGEN - De politie in Wageningen heeft woensdag 24 maart een 27-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van aanranding van een vrouw op 1 maart op de Grebbedijk. De politie kwam de man op het spoor onder meer aan de hand van verklaringen van getuigen.

Het slachtoffer was die maandag rond kwart voor vier tijdens het hardlopen op de Grebbedijk door een tot dan toe onbekende man onzedelijk betast. Een getuigenoproep in de media naar een vrouw met een kinderwagen en een hond had succes: de vrouw meldde zich en legde een verklaring af. Mede op basis van zijn signalement kwam de 27-jarige Wageninger als verdachte in beeld. De man heeft een verklaring afgelegd en is inmiddels in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie weer op vrije voeten. (023035)

Omwille van privacyredenen worden de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer niet bekend gemaakt.

Burgernetbijeenkomst Barneveld succes

Publicatiedatum: 25-3-2010 11:04:18

BARNEVELD - Veel belangstellenden bezochten de informatieavond die bureau Burgernet en de gemeente Barneveld woensdagavond 24 maart in de Veluwehal samen organiseerden. Burgemeester Houben van Barneveld sprak de bezoekers toe en bedankte hen voor hun deelname. Om de waardering voor het enthousiasme voor al deze burgernetters uit te spreken, werden deze avond twee burgernetters in het zonnetje gezet.

Tijdens de avond werd een film getoond die liet zien hoe Burgernet in de praktijk werkt. Ook waren er diverse presentaties, die de deelnemers informeerden over de stand van zaken in Barneveld. Bezoekers van de bijeenkomst kregen ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen aan een panel, bestaande uit afgevaardigden van de gemeente en de politie. Rondom deze presentaties was een informatiemarkt opgezet, waar diverse partners, waaronder wijkplatforms, buurtbemiddeling en de woningstichting zich presenteerden.

Twee burgernetters werden in het bijzonder bedankt. Burgemeester Houben zette de 3.200e deelnemer in de gemeente Barneveld in het zonnetje. Op basis van ervaringen met Burgernet in Ede, werd in Barneveld gestreefd naar 3.200 deelnemers (7,5 % van het aantal inwoners ouder dan 16 jaar). Dit streefgetal is nu, bijna drie maanden na introductie, al bereikt. Tijdens diverse wervingsactiviteiten voorafgaande aan de introductie van Barneveld konden bezoekers raden hoeveel burgernetters er zouden zijn op 1 januari 2010 in de politieregio Gelderland-Midden. De winnaar van deze prijsvraag ontving een cadeaubon uit handen van Izak Mauritz, projectleider Burgernet in de politieregio Gelderland-Midden.

Op dit moment telt Burgernet in Barneveld ruim 3.400 deelnemers.

Edenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:55:54

EDE - In een huis in de wijk Maandereng in Ede heeft de politie in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart de 29-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 28-jarige vrouw. Het slachtoffer meldde zich woensdagavond laat in het politiebureau met het verhaal dat zij vaker door haar man zou worden geslagen. Agenten gingen na het opnemen van een aangifte naar de woning van het stel waar de Edenaar werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
(032691)

Wolfhezenaar opgepakt na mishandelingen

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:55:18

EDE - De politie in Ede heeft woensdagmiddag 24 maart op het Kuiperplein een 29-jarige man uit Wolfheze aangehouden op verdenking van mishandeling. Even voor vijf uur werd bij de politie een vechtpartij gemeld op het Kuiperplein. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen werden ze aangesproken door een 36-jarige Edese en een 24-jarige man, ook uit Ede. Beiden vertelden dat ze waren geslagen door de 29-jarige Wolfhezenaar. Aanleiding tot de mishandeling zou een geldkwestie zijn tussen de vrouw en de 29-jarige man. Nadat hij de vrouw geslagen zou hebben ging de 24-jarige verhaal halen, wat hij naar eigen zeggen met een klap moest bekopen. De Wolfhezenaar bleek onder invloed van alcohol. Volgens zijn verklaring had hij de vrouw en de man niet geslagen. De man is in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie later vrij gelaten.
(032591)

Getuigen houden Edenaar aan na vernielingen

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:54:42

EDE - Op de Grootveld in de Edese wijk Veldhuizen hebben buurtbewoners in de late avonduren van woensdag 24 maart een 51-jarige Edenaar aangehouden wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht van zeker vijf auto's de ruitenwissers te hebben vernield. De buurtbewoners hoorden rond kwart voor twaalf vreemde geluiden op straat, waarna gezien werd dat de Edenaar een ruitenwisser van een geparkeerde auto vernielde. Daarop grepen enkele buurtbewoners de man vast waarna de politie gewaarschuwd werd. De man bleek meerder ruitenwissers in handen te hebben en werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Van drie gedupeerde autobezitters is al een aangifte opgenomen.
(032694)

Busje over de kop, bestuurder naar ziekenhuis

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:53:45

HEELSUM - Op de A-50 bij Heelsum is woensdagavond 24 maart even voor zes uur een bestelbusje over de kop geslagen. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Elspeet, is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke oorzaak van het ongeval was een klapband, waardoor de Elspeter de macht over het stuur verloor. Volgens getuigen was het busje waarin hij reed enkele keren over de kop geslagen. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (032689)

Woninginbraken

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:22:10

LUNTEREN/SCHERPENZEEL/EDE/HEELSUM/VOORTHUIZEN/WAGENINGEN - In het politiedistrict West Veluwe-Vallei is woensdag 24 maart 2010 zes keer aangifte gedaan van een woninginbraak.

Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaatsen:
-Plaats, straat: Lunteren, Bisschopweg

-Datum/tijdstip: 16 maart tussen 16:15 uur en 18:00 uur.
-Ontvreemd: brillenkoker en geld

-Methode: insluiping


-Plaats, straat: Scherpenzeel, Plataanlaan

-Datum/tijdstip: Tussen 23 maart 14:30 uur en 24 maart 08:30 uur
-Ontvreemd: sieraden

-Methode: forceren achterdeur


-Plaats, straat: Ede, Huygensstraat

-Datum/tijdstip: 24 maart

-Ontvreemd: computers, navigatiesysteem, damesfiets en identiteitspapieren

-Methode: via klapraam woning


-Plaats, straat: Heelsum, Prins Bernhardlaan
-Datum/tijdstip: tussen 21 maart 16:00 uur en 23 maart 09:30 uur
-Ontvreemd: niets

-Methode: forceren slot


-Plaats, straat: Voorthuizen, Wolsbergerweg
-Datum/tijdstip: 24 maart tussen 12:30 uur en 16:30 uur
-Ontvreemd: televisie

-Methode: vernielen ruit


-Plaats, straat: Wageningen, Hamelakkerlaan
-Datum/tijdstip: 22 maart om 20:10 uur

-Ontvreemd: sleutels, geld en horloge

-Methode: vernielen ruit

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl