Ingezonden persbericht


Veel aandacht voor webwinkels op Internationale Handelsdag

Op donderdag 25 maart in Expo Houten

Het aantal webwinkels in Nederland groeit fors en veel internetondernemers breiden hun activiteiten uit over de grens. Bij de internationalisering van een webshop komt veel kijken. Hier wordt uitgebreid aandacht aan besteed op de Internationale Handelsdag van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland op donderdag 25 maart in Expo Houten.

Het aantal webwinkels in Nederland is de afgelopen jaren fors gestegen. In 2008 is de totale omzet voor online consumentenbestedingen vastgesteld op 4,85 miljard euro. Dit is een groei van 24% in vergelijking met 2007. Niet alleen de Nederlandse markt voor thuis winkelen is de laatste jaren sterk in opkomst, ook in andere Europese landen stijgen de online verkopen fors. Reden te meer om extra aandacht te besteden aan deze groeiende markt.

Op de Internationale Handelsdag gaat het om import en export in het algemeen. Alle aspecten van internationaal zakendoen, zoals marketing, internationaal transport en douanezaken en financiën en juridische zaken komen aan de orde. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met experts zoals de Belastingdienst/Douane en Agentschap NL EVD Internationaal en presentaties bijwonen over import, export en internationaal zakendoen via een webshop. Op het ondernemersplein kunnen bezoekers in contact komen met ondernemers die net zo grensverleggend bezig zijn. Want ook ervaringen van andere ondernemers kunnen leerzaam zijn.

De export is sinds het uitbreken van de economische crisis in de afgelopen jaren flink gedaald, maar blijft op dit moment stabiel. Dit blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland (COEN) over het eerste kwartaal van 2010. Juist in deze economisch zware tijd wil de KvK Midden-Nederland internationaal zakendoen stimuleren en bevorderen. Activiteiten ontplooien over de grens biedt kansen, maar kan ook tot problemen leiden als ondernemers onvoorbereid te werk gaan. Een goed onderbouwd export- of importplan is een eerste belangrijke stap voor succes.

De Internationale Handelsdag vindt plaats op donderdag 25 maart in Expo Houten, van 15.00 tot 20.00 uur. Meer info en aanmelden via www.kvk.nl/mn-handelsdag. De toegang is gratis (inclusief broodjesbuffet).