Ingezonden persbericht


SITL beurs, Paris Nord Villepinte,
23 - 26 maart 2010

www.sitl.eu

FLUVIAAL PAVILJOEN - Hal 6, Stand K080

PERSBERICHT
Parijs, Frankrijk, 19 maart 2010

Project kanaal Seine-Nord Europe
Stroom aan mogelijkheden voor optimalisatie van logistiek Conferentie op 25 maart om 13.45 uur

Voies navigables de France, samen met haar partners en haar leveranciers, is dit jaar aanwezig op het fluviale paviljoen (Hal 6, stand K080) tijdens de SITL beurs 2010. Het doel van dit paviljoen is om de voordelen van watertransport en zijn integratie in de logistieke keten te presenteren en de Franse waterwegen en vooral de ontwikkelingsmogelijkheden die de opening van het kanaal Seine-Nord Europe zal gaan bieden naar voren te brengen. Om de opening voor te bereiden van dit kanaal in 2016, zullen verschillende experts ingaan op de logistieke mogelijkheden voor verschillende sectoren van deze nieuwe verbinding voor grote schepen tijdens een conferentie op 25 maart om 13.45 uur op plateau TV2.

carte (5)
Kanaal Seine-Nord Europe stimuleert vervoer over de waterwagen tussen Parijs en Noord-Europa

Het kanaal Seine-Nord Europe, nieuwe economische verbinding die in 2016 wordt geopend, zal het Parijse bassin, evenals de havens van Normandië, met 20.000 km aan Noord-Europese waterwegen verbinden. Seine-Nord Europe zal de concurrentiepositie van watertransport verbeteren en de ontwikkeling van de omliggende regio's stimuleren, vooral dankzij 4 intermodale platforms (Cambrai-Marquion, Péronne, Nesle en Noyonnais) verdeeld over 106 km.

Conferentie op 25 mars om 13.45 uur - plateau TV2

Onder leiding van Henri Sannier, journalist van France Télévision, zal deze conferentie informatie geven over de nieuwe mogelijkheden die Seine-Nord Europe zal bieden voor verschillende sectoren om zo in te spelen op de opening en deze verbinding in logistieke ketens in de voegen. Dit interactieve rondetafelgesprek zal worden geopend door Alain Gest, President van de Raad van Bestuur van VNF en Thierry Duclaux, Algemeen Directeur van VNF. De sprekers:
Patrice HAEGY, Bestuurslid van de CFNR (compagnie française de navigation rhénane); Hervé MARTEL, Directeur van Havens van Parijs; Philip MAUGE, Directeur Ontwikkeling van VNF; Michel VALACHE, Onderdirecteur Frankrijk van Veolia Environnement; Walter SCHOCH, Directeur van LSN (Logistique Seine Normandie)

Getuigenissen per video:
Olivier DE LA LAURENCIE, Directeur Operaties van de grote maritieme haven van Le Havre, Frankrijk; André LAUDE, Algemeen Directeur van Senalia, Voorzitter van de ontwikkelingsraad van de haven van Rouen, Frankrijk.

Voor meer informatie of om u in te schrijven voor de conferentie, bezoek: www.sitl.eu (ook beschikbaar in het Engels). Kijk voor de volledige programmering onder 'Events'.

VNF nodigt op SITL haar partners en leveranciers uit op het fluviale paviljoen.

Partnerbedrijven en verenigingen aanwezig op het fluviale paviljoen, zullen er hun beroep en missies in one-to-one ontmoetingen kunnen voorstellen, in een speciaal daarvoor voorziene ontmoetingsruimte.

Het ontwikkelingsteam van VNF zal verladers en vervoerders informeren over de ontwikkeling van watertransport en toekomstige innoverende projecten in de verschillende sectoren: § containers, stedelijke distributie
§ zware pakketen, uitzonderlijk vervoer
§ gerecycleerde producten, hout en afgeleiden
§ graan, agro-industrie, mest
§ automobiele sector
§ korrels, bouwmateriaal

Partners: CAF (Comité des armateurs fluviaux), ASNE (Association Seine-Nord Europe), CNBA (Chambre nationale de la Batellerie artisanale), EPF (Entreprendre pour le fluvial).

Uitgenodigde leveranciers: LOGIYONNE, RSC (filiaal van CMA/CGM).

Om persoonlijke ontmoetingen te organiseren, gaat u naar:

www.sitl.eu/Liste des exposants/Voies navigables de France

Voor een ontmoeting met VNF op de SITL 2010 beurs, gelieve contact op te nemen met onderstaand perscontact.

Over VNF ­ www.vnf.fr

VNF beheert en exploiteert 6 700 km van de Franse waterwegen. Haar activiteiten op het gebied van promotie en ontwikkeling van de binnenvaart maken het mogelijk om de potentie en de huidige kennis te vergroten, om samenwerkingsverbanden op te zetten maar vooral om een impuls te geven aan nieuwe projecten. Contracten, evenementen, onderzoeken, ontmoetingen, deze overheidsinstantie ondersteunt en animeert ieder jaar tientallen activiteiten.

VNF is tevens de opdrachtgever van grote projecten zoals het kanaal voor grootschalige verbinding Seine-Nord Europe (opening voorzien in 2015), de Saône-Moezel verbinding (openbare debatten gepland voor 2012), het Rhône kanaal in Sète evenals grote doorvaartroutes van de zone Bray-Nogent tussen de Parijse regio en de Aube.




Ingezonden persbericht