IKON

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

IKON
Donderdag 25 maart 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


---

Hoofdgast: Cherry Duyns

*In zijn boek Achterland, Verkenning en Herinnering kijkt schrijver, documentairemaker, acteur en regisseur Cherry Duyns achterom, naar de sporen die hij in zijn werk heeft achtergelaten.


*Theatermakers Ton Vorstenbosch en Kiek Houthuijsen over hun voorstelling Ik hield van Hitler. Het stuk maakt deel uit van de Trilogie van de Waan: over drie vrouwen en hun verdwaasde geloof in het nazisme en Adolf Hitler.


*Het politieke debat is vluchtiger en wilder dan vroeger. Maar Henk te Velde, hoogleraar vaderlandse geschiedenis ziet nog geen democratische crisis. In zijn boek Van regentenmentaliteit tot populisme plaats hij de huidige ontwikkelingen in een breder kader.


*De kwestie: De strategie van het kiezen.
We mogen weer naar de stembus, maar op grond waarvan kiezen we eigenlijk? Gaan we af op peilingen, stemmen we strategisch of kiezen we uit principiële overtuiging? Een rondetafelgesprek met: Evelien Tonkens, hoogleraar actief burgerschap, Joop van Holsteyn, bijzonder hoogleraar kiezersonderzoek en Atzo Nicolai, tweede kamerlid voor de VVD.

Live Muziek: Bert van den Bergh

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.