Huub Stapel dubbel in DeLaMar

25/03/2010 07:00

DeLaMar

Huub Stapel staat komend seizoen met twee verschillende producties in DeLaMar. Zijn succesvoorstelling Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus zal volgend seizoen een aantal keer in DeLaMar te zien zijn. Daarnaast staat hij met Carine Crutzen in het toneelstuk De Kus van Ger Thijs. De kaartverkoop voor beide producties is vandaag begonnen. DeLaMar, het nieuwste theater in hartje Amsterdam, beleeft zijn feestelijke opening op 28 november 2010.

Huub Stapel: 'DeLaMar is het mooiste wat Amsterdam te bieden heeft! Ik verheug me erop om er te gaan spelen. Met de interactieve solo Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus heb ik heel wat inzichten opgedaan over het wel en wee van man en vrouw. Deze lessen kan ik in De Kus samen met Carine Crutzen in praktijk brengen.'

John Gray schreef in 1992 zijn beroemde bestseller Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus (55 miljoen verkochte exemplaren) over het verschil tussen mannen en vrouwen. In de gelijknamige voorstelling blijkt wat een onuitputtelijke bron van pijnlijke misverstanden, herkenbare taferelen en prachtige, soms melancholische verhalen dat is. Huub Stapel gaat in op situaties die we allemaal zo goed kennen, of we willen of niet. Hij wisselt ze af met een lied of een gedicht en komt samen met de zaal tot verrassende inzichten. Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus is vanaf 21 februari 2011 een aantal keer te zien in DeLaMar.

De Kus is een nieuw toneelstuk van Ger Thijs met Huub Stapel en Carine Crutzen in de hoofdrollen. Op een dag loopt 'hij' het bos in om na te denken hoe het verder met hem moet. Daar stuit hij op 'haar', de provinciale schone, die ook iets te verwerken heeft: is haar lichaam ernstig ziek of hebben de doktoren zich in hun diagnose vergist? Dit aparte tweetal - de een in geestelijke, de ander in lichamelijke nood - vindt troost bij elkaar. Ze vervolgen hun weg gezamenlijk, wat een reeks ontroerende, hartverscheurende maar ook geestige verwikkelingen tot gevolg heeft. De Kus is van 22 t/m 27 maart 2011 in DeLaMar te zien.

DeLaMar bouwt voort op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. De traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. De programmering van DeLaMar zal zich vooral richten op kwalitatief hoogwaardig theater in de programmeringstraditie van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater. Het aanbod van DeLaMar zal o.a. uit toneel, cabaret en muziektheater bestaan. Op 26 mei 2010 wordt de totale programmering voor het eerste theaterseizoen 2010/2011 bekend gemaakt. DeLaMar krijgt twee zalen met in totaal ruim 1500 stoelen. Kaartverkoop is mogelijk via www.delamar.nl en 0900 - DeLaMar / 0900 - 33 52 627 (35cpm).

DeLaMar is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.





http://www.delamar.nl