Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPECIALIST TROPENZORG® ADVISEERT VIA STOPDETEEK.NL:

TEKEN KOMEN VAN ONDEREN!

Almere, maart 2010 - Het tekenseizoen is weer begonnen. Weinig mensen weten dat deze vervelende beestjes via de voeten en enkels op het lichaam terecht komen. Tropenzorg®, specialist in Reizen & Gezondheid, heeft daarom de Care Plus® Bugsox geïntroduceerd; insectenwerende sokken die teken vanaf hun 'beginpunt' afschrikken. Via www.stopdeteek.nl(1) is meer informatie over het voorkomen van tekenbeten en de impact van de ziekte van lyme te vinden.

Voorkomen beter dan genezen
Directeur Tropenzorg®, Arnoud Aalbersberg, is zeer actief met voorlichting rondom teken en de ziekte van Lyme. Deze infectieziekte wordt meestal overgebracht door beten van teken. Aalbersberg: 'Zodra de temperatuur boven de 8 graden Celsius uitkomt, worden teken actief. Teken zijn overal: van het bos en het park, tot op de camping, de golfbaan en in de stad. De beestjes zitten verstopt in gras en laag struikgewas. Door temperatuurverschillen en trillingen valt de teek op de schoen of broek, en kruipt vervolgens omhoog naar de warme plekjes op het lichaam.' Volgens Tropenzorg® is preventie van groot belang; een besmetting met de ziekte van Lyme is veelal van chronische aard.

Vanaf de enkels naar boven
Omdat teken veelal van onderen komen, heeft Tropenzorg de Care Plus® Bugsox op de markt gebracht. De Bugsox zijn geïmpregneerd met biociden, een effectief bestrijdingsmiddel dat de teek direct uitschakelt. De sokken zijn gemaakt van bamboegaren, materiaal dat van nature koel blijft door de opname van vocht en ventilatie. Eveneens heeft bamboe een antibacteriële werking; zo blijven voeten fris en geurloos.

Bugsox prijs & verkrijgbaarheid
Care Plus® Bugsox zijn te koop bij de betere buitensportzaken. De Bugsox City worden uitgevoerd in navyblue en black. Ze zijn verkrijgbaar in damesmaten 35-43 en herenmaten 36-47 voor E 12,95. Bij de Bugsox Adventure bestaat de keuze uit navyblue en khaki met dezelfde maatvoering als de Bugsox City. De Bugsox Adventure kosten E 16,95.