Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 25 maart 2010

Autodesk lanceert AutoCAD 2011 met nieuwe ontwerp- en tekenmogelijkheden

Autodesk, Inc., aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware voor werktuigbouwkundigen, de bouwsector en film- en game-industrie, heeft zijn 2011-versie van de AutoCAD-productlijn geïntroduceerd. Deze lijn omvat o.a. AutoCAD 2011, een 2D- en 3D-ontwerp- en documentatieplatform, en AutoCAD LT 2011 voor professioneel 2D voor- en detailontwerp. De nieuwste AutoCAD-releases bieden diverse nieuwe features, zoals nieuwe tools voor oppervlaktemodellering en transparancy van objecten en lagen, waarmee ontwerpers met hun ideeën optimale productiviteit kunnen behalen. Alle AutoCAD 2011-pakketten zijn gecertificeerd voor Microsoft Windows 7 en ondersteunen de besturingsprogramma's Windows 7 Home Premium, Professional, Enterprise, en Ultimate, alsmede Windows Vista en Windows XP.

Guri Stark, vice-president AutoCAD and Platform Products over de nieuwe releases: "In de 2011-releases hebben we opnieuw geïnvesteerd in het verhogen van de tekenproductiviteit. We hebben een pakket nieuwe 3D-modelleringsfeatures voor conceptueel ontwerp toegevoegd waarmee miljoenen ontwerpers hun projecten naar een hoger niveau kunnen tillen." Stark vervolgt: "We hebben daarnaast een groot aantal features geïmplementeerd die zijn voorgesteld door de leden van de Autodesk User Group International (AUGI). Hierbij richten we ons op toepassingen die eenvoudig te leren zijn maar wel een grote impact op het dagelijkse ontwerpwerk hebben."

AutoCAD 2011 biedt gebruikers geavanceerde tools voor conceptueel ontwerp, en daarnaast meer flexibiliteit en betere beheersing bij het ontwerpen in 3D:
- Met de nieuwe oppervlaktemodellerings-tools kunnen ontwerpers egale oppervlakten en oppervlakte-overgangen creëren en daarbij de relaties tussen alle objecten behouden.
- Point cloud support biedt gebruikers de mogelijkheid om gescande objecten tot 2 miljard pixels snel te visualiseren binnen de modelleringswerkruimte.
- Met Inferred constraints kunnen ontwerpers beperkingen aangeven tijdens het tekenen.
- Hatch command-optimalisatie zorgt voor efficiëntere tekencapaciteit, terwijl nieuwe gradient hatch-patronen gebruikers in staat stellen meer kleur en schaduwen in tekeningen aan te brengen.
- De TimeSaver-tools, die eerst alleen beschikbaar waren voor gebruikers met een AutoCAD-subscription, zijn nu vrij te gebruiken door alle AutoCAD-gebruikers.

AutoCAD LT 2011, bekend om zijn hoge productiviteit, maakt het dagelijks werk efficiënter door middel van nieuw ingebouwde commands. Naast de hatch commands-optimalisatie en TimeSaver-tools, biedt AutoCAD LT 2011 de volgende nieuwe tools voor het perfect visualiseren van tekeningen:
- Transparancy van objecten en lagen biedt nieuwe opties om tekeningen te beheren en de design-intent ervan helder te communiceren.
- Met behulp van nieuwe multifunctionele polyline grips kunnen polylines sneller en gemakkelijker aangepast worden.
- Het nieuwe pakket biedt de mogelijkheid op basis van de eigenschappen van bestaande objecten vergelijkbare objecten te maken of selecteren, waardoor de gebruiker veel tijd bespaart tijdens het tekenen en editen van geometrische objecten.

Industriële oplossingen voor AutoCAD 2011 producten Het nieuwe AutoCAD 2011-softwareportfolio beschikt over de volgende industriële toepassingen in het AutoCAD-platform:
- AutoCAD Architecture 2011 voor efficiënt architectureel ontwerp en documentatiebeheer biedt nieuwe geometrische en dimensionale constraint- en renovatie-tools voor nog betere ontwerpen.
- AutoCAD Electrical 2011 helpt elektrotechnisch ontwerpers bij het snel creëren van ontwerpen van controlesystemen. Ook biedt dit pakket snelle toegang tot een uitgebreide catalogus met informatie over complexe elektrotechnische projecten.
- AutoCAD Mechanical 2011 heeft een gestroomlijnde ontwerpomgeving waarin gebruikers betere toegang hebben tot een energiemaatvoeringsfunctionaliteit, die automatisch deelmaatvoeringen inpast in de overige tekeneigenschappen, zonder dat er een dialoogbox geopend hoeft te worden.
- AutoCAD MEP 2011 biedt grotere tekenproductiviteit voor ontwerpers en tekenaars van werktuigbouwkundige, elektrotechnische en leidingen-werken (Mechanical, Electrical and Plumbing - MEP). Er zijn nieuwe features beschikbaar voor het creëren en opslaan van AutoCAD-bloknamen, hellend leidingwerk en parallelle afvoerroutes.




Ingezonden persbericht