Ingezonden persbericht


(image)

Persbericht

Arnhem, 25 maart 2010

De Autodesk 2011 Digital Prototyping-software versnelt het designproces voor fabrikanten Inventor 2011 verkort de ontwerptijd met meer dan 40 procent

Autodesk, Inc. introduceert zijn nieuwe softwarelijn voor 2D- en 3D-design en werktuigbouwkunde voor alle fabrikanten die hun producten digitaal willen ontwerpen, visualiseren en simuleren alvorens ze werkelijk te bouwen. Dankzij de strakke technologie-integratie van de Autodesk Inventor 2011-software en de volledige Autodesk Digital Prototyping-software kunnen ontwerpers en ingenieurs doeltreffender concurreren en meer werk binnenshuis doen.

Autodesk verbeterde zijn gespecialiseerde tools voor professionals die focussen op conceptueel design, ontwerpvisualisatie, engineering en fabricage. Tegelijk bracht de onderneming sleutelfuncties van deze tools onder in zijn Autodesk Inventor-software voor 3D-design en engineering. Door nieuwe features op het gebied van directe manipulatie in de Inventor 2011-software wordt het mechanische ontwerpproces fundamenteel verbeterd. De ontwerptijd tegenover Inventor 2010 wordt op het gebied van algemene taken zoals assembly modeling met ongeveer 40 procent versneld. De Inventor 2011-software omvat ook de toonaangevende ontwerpvisualisatie van Autodesk in de CAD-toepassing, zodat gebruikers hun ontwerpen beter kunnen vormgeven en efficiënter kunnen communiceren met hun klanten. Door de nieuwe schaduw-, belichtings- en materiaalfuncties krijgen gebruikers een zeer realistische voorstelling van hun ontwerpen terwijl ze aan het werk zijn.

"Wij vertrouwen nu al bijna 10 jaar op de Inventor-software om digitale prototypes van onze tooling-producten te creëren", zegt George Radcliffe, manufacturing engineer voor Park Manufacturing. "Met Inventor 2011 kunnen we ons 3D-design en engineeringproces op vele vlakken verbeteren. Door de real-time-prestaties van de nieuwe grafische visualisatiemotor tillen we onze outputcapaciteit voor ontwerpcommunicatie en marketing naar een hoger niveau. Met 2011 kunnen we indrukwekkende beelden creëren met een kwaliteit en snelheid die we onmogelijk met Inventor 2010 konden bereiken."

Andere opmerkelijke punten van Inventor 2011 zijn:
- Simulatie: met de frame-analyse kunnen gebruikers de reactie van framemodellen testen aan de hand van zwaartekracht en andere belasting, en kunnen animaties van vervormingen en spanningen worden opgenomen. De software begeleidt de gebruiker bij het definiëren van het beste testscenario, waardoor de simulatie beter toegankelijk is voor CAD-gebruikers.


- Tooling: Inventor Tooling 2011 verbetert de prestaties voor een aantal essentiële processen met meer dan 50 procent, ondersteunt dynamische simulatie van gietstukassemblages en biedt de gebruiker de mogelijkheid om automatisch de gietstukken en ­holte te genereren voor een ruimer assortiment van kunststofonderdelen. Daarbij maakt het niet uit of er oorspronkelijke Inventor-bestanden dan wel geïmporteerde bestanden worden gebruikt.


- Design-automatisering: de Inventor iLogic-technologie is nu volledig geïntegreerd in Inventor 2011, waarbij het rule based design aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Met de nieuwe iCopy-functie kunnen vaak gebruikte montages makkelijk op maat worden gemaakt, doordat het kopiëren en plaatsen van gelijkaardige componenten automatisch gebeurt.


- Freeform Shape-modellering: Autodesk Alias Design voor Inventor 2011 is een nieuw product dat volledig geïntegreerde freeform shape-modellering biedt in de Inventor-omgeving.

"In de voorbije paar jaar hebben de Digital Prototyping-workflows historische barrières voor innovatie neergehaald tijd, geld, afstand, taal. Ze vormen een aanzienlijke meerwaarde voor fabricageteams van ontwerpers, ingenieurs, marketeers en eindklanten, en dat van de concept- tot de productiefase", zegt Robert "Buzz" Kross, senior vice president van de Manufacturing Industry Group bij Autodesk. "De 2011-productlijn van Autodesk betekent een enorme sprong voorwaarts in technologie-integratie en productiviteit. Bovendien worden de voordelen van Digital Prototyping nu stelselmatig uitgebreid naar kleinere en grotere fabrikanten, die allen hetzelfde doel voor ogen hebben: hun producten nog beter maken."

Samen met de Inventor-software bieden nieuwe Autodesk-toepassingen voor Digital Prototyping nu krachtige mogelijkheden voor conceptueel design, engineering en fabricage-workflows.

De AutoCAD Electrical 2011-software helpt designers van elektrische onderdelen snel systeemontwerpen te creëren en geeft hen directe toegang tot uitgebreide catalogusinformatie voor grote projecten.

De gestroomlijnde designomgeving van de AutoCAD Mechanical 2011-software geeft gebruikers een sterk verbeterde toegang tot dimensioneringsfuncties, die de dimensionering automatisch op dezelfde lijn brengt met de rest van de tekenfuncties, zonder ook maar één dialoogvenster te openen.

De mechanische simulatietools van Autodesk Algor Simulation 2011 kunnen nu geïntegreerd worden in de Autodesk Moldflow 2011-software. Daardoor kunnen ingenieurs de Moldflow-simulatieresultaten en de uitgebreide Moldflow-materiaaldatabase gebruiken wanneer ze structurele simulaties uitvoeren op kunststofonderdelen.

De Autodesk Alias 2011-familie - Alias Sketch, Alias Design, Alias Surface en Alias Automotive ? biedt oppervlaktemogelijkheden ondersteund door toonaangevende schets-, modelleer- en visualisatietools. De nieuwe unieke hybride verf- en vectorworkflows van de Autodesk Alias Sketch-software helpen creatieve professionals hun ideeën snel om te zetten in fascinerende ontwerpen.

Autodesk Inventor Publisher maakt zijn commercieel debuut na zijn recente Technology Preview op Autodesk Labs. De gebruiksvriendelijke software voor het creëren van boeiende productdocumentatie biedt fabrikanten de mogelijkheid om hun klanten duidelijker technische informatie te geven. Daarbij wordt hetzelfde digitale model gebruikt als in de ontwerpfase tijdens de fabricage.

De Autodesk Moldflow 2011-software helpt de gebruiker om de kunststofonderdelen en inspuitgietstuk-ontwerpen te verbeteren alvorens de fabricage begint. Gebruikers kunnen nu hun Moldflow-simulatieresultaten makkelijk exporteren naar de Autodesk Showcase 2011-visualisatiesoftware om gebreken op te sporen en om te zien hoe het onderdeel er daadwerkelijk zal uitzien. Zo kan de kwaliteit van de onderdelen worden ingeschat en kunnen betere ontwerpbeslissingen worden genomen.

De Autodesk Vault 2011-familie, een werkgroepoplossing voor het beheren van het volledige digitale prototype, omvat nu een visualisatie-tool voor het rechtstreeks in kaart brengen van Vault-informatie naar Inventor-modellen om de workflow te stroomlijnen. Hiermee kunnen de rapportering en de besluitvorming fundamenteel verbeterd worden en de modelselectie en ­interactie aanzienlijk versneld worden.




Ingezonden persbericht