Persbericht

CIBER wordt preferred supplier voor TenneT
~ ICT-dienstverlener levert detachering, applicatie-ontwikkeling en beheer aan bewaker van het Nederlandse hoogspanningsnet ~

Eindhoven, 25 maart 2010 - Elektriciteitstransporteur TenneT heeft CIBER geselecteerd als één van de drie preferred suppliers voor generieke ICT-diensten. Dit houdt in dat de ICT-dienstverlener TenneT minimaal de komende drie jaren zal ondersteunen in de vorm van detachering en verschillende projecten op het gebied van applicatie-ontwikkeling en beheer.

TenneT zorgt als elektriciteitstransporteur voor het bewaken van de betrouwbaarheid en de continuïteit van de Nederlandse stroomnet. De diensten die CIBER gaat leveren hebben betrekking op bijna de gehele IT-omgeving van TenneT: van business consultancy en ontwikkeling tot project management. De CIBER-consultants zullen hierin verschillende technologieën toepassen, waaronder Microsoft, Oracle, Java, IFS en SAP BusinessObjects.

"TenneT is een prachtige aanvulling op onze klantenkring in de utilitiesmarkt", aldus Erik Gouka, directeur Technology Solutions, bij CIBER. "We mogen TenneT ondersteunen in hun continue zorg voor het Nederlandse elektriciteitsnet en dat is geen geringe uitdaging."

Ook TenneT ziet uit naar een succesvolle samenwerking en is blij met een derde nieuwe preferred supplier. De komende jaren zal TenneT verder groeien als beheerder van het Nederlandse én een deel van het Duitse transportnet na de overname van TransPower op 1 januari 2010.