Dienstenbond CNV

Nieuws

29 maart 2010

Principeakkoord cao Rabo Vastgoedgroep

Op donderdag 25 maart jl. hebben vakorganisaties CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en De Unie een principe akkoord bereikt over de vernieuwing van de cao Rabo Vastgoedgroep

Goed overleg
In een twee-daagse onderhandelingssessie die constructief en op een plezierige wijze is verlopen, was het hoofdthema inzetbaarheid. CNV Dienstenbond meent dat we erin geslaagd zijn om goede afspraken te maken.

Gemaakte afspraken

Keuze budget
Partijen hebben afgesproken de loonindexatie in een keuzebudget op te nemen, waar ook het persoonsgebonden budget deel van uit zal gaan maken.
Het keuze budget beslaat thans dan 2,5% (PB), daarnaast hebben vakorganisaties afgesproken dit budget structureel te verhogen met
1,75% tot 4,25%. Dit budget is bedoeld om te kunnen sparen voor bijvoorbeeld ouderschapsverlof of eerder stoppen met werken maar het is ook mogelijk om het budget gewoon als salaris uit te laten betalen. Om de individuele medewerker (nog) meer keuze vrijheid te geven in de arbeidsvoorwaarden zullen Cao-partijen onderzoek doen naar een zogenaamde Benefitshop. Op die manier zou het keuze budget nog meer uitgebreid kunnen worden.

Verhoging vakantietoeslag
Naast deze verhoging is er ook afgesproken dat het percentage van de vakantietoeslag verhoogd zal worden van 8% naar 8,33%, waarmee de vakantietoeslag dan nu overeenkomt met één maandsalaris.

Telewerken
Verder hebben we afspraken gemaakt om telewerken binnen Rabo Vastgoedgroep meer mogelijk te maken. Tevens is er een mogelijkheid voor werknemers om in het kader van gezond aan het werk blijven een stapje terug te kunnen doen. Om het belang van inzetbaarheid ook bij de medewerkers onder de aandacht te brengen zal een campagne gestart worden. Ook wordt het mogelijk gemaakt voor medewerkers om loopbaanscan te doen.

Bijlage
In de bijgaande bijlage kunt u alle gemaakte afspraken terug vinden. U kunt de tekst van het principe akkoord ook downloaden op de Rabo-pagina van onze website www.cnvdienstenbond.nl.

Stemmen
Wij gaan er vanuit dat wij met dit principe akkoord uw belangen op een juiste en gedegen wijze hebben behartigd en dat dit ook recht doet aan de situatie waarin Rabo Vastgoedgroep zich op dit moment bevindt. Wij leggen dit principe akkoord dan ook met een positief stemadvies aan u voor en verzoeken u om vóór 16 april 2010 uw stem via bijgaand stemformulier of via een email aan
s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl uit te brengen.

Leden en kaderleden
CNV Dienstenbond is natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe leden. Vindt u de positie van de medewerkers bij Rabo Vastgoedgroep belangrijk en bent u geïnteresseerd in uw arbeidsvoorwaarden. Wordt dan lid van CNV Dienstenbond.

Bent u al lid maar lijkt het u leuk om wat actiever bij bijvoorbeeld de cao onderhandelingen betrokken te zijn, dan bent u misschien wel ons nieuwe kaderlid. Kaderleden zijn de ogen en oren in het bedrijf van de bestuurder.
Er is nog geen bedrijfsledengroep binnen uw bedrijf, maar CNV Dienstenbond zou er graag een willen oprichten, samen met haar leden. Lijkt het u leuk om dit op te zetten. Laat het me weten. Ik vertel u er graag meer over.

Vragen
Zodra er over een van de bovengenoemde onderwerpen nieuws te melden is dan hoort u dit natuurlijk van ons. Aarzel niet om bij vragen en/of opmerkingen contact op te nemen met Sandra Hendriks. U kunt mij bereiken per email: s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch: 023- 5670685.