Ingezonden persbericht


Houten, 23 maart 2010

Oceans in première tijdens het International Film Festival in Breda

In bijzijn van regisseur Jacques Cluzaud

Op donderdag 25 maart vindt de premiere plaats van de film Oceans van de regisseurs Jacques Perrin en Jacques Cluzaud tijdens het International Film Festival in Breda. De film Oceans laat niet alleen zien hoe mooi de natuur onder water is, maar ook de minder mooie invloed van de mens op het leven in zee. Deze film leent zich volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) goed om Nederlanders te laten zien wat er zich afspeelt onder water. Vanaf 22 april, Earth Day, draait de film in de Nederlandse bioscopen. Door de film te gaan bekijken in de bioscoop dragen bezoekers ook hun steentje bij aan het beschermen van het leven onder water. Een deel van de opbrengst komt namelijk ten goede aan het WNF.

Tweederde van de aarde bestaat uit water. Er zwemmen meer dan 100 miljoen zeedieren in rond. Van het grootste dier op aarde, de blauwe vinvis, tot de allerkleinste bacterie. In de film duiken de regisseurs in de wereld van de oceanen. Tijdens de film worden de kijkers meegenomen op een fascinerende reis naar de diepte van de oceanen. Onderweg zien zij al het prachtigs wat de natuur onder water te bieden heeft.

Volgens het WNF worden kijkers naar deze film zich bewust dat het leven onder water een happy end verdient. Sinds eind februari voert het WNF campagne om Nederlanders bewust te maken van het behoud van de soortenrijkdom op aarde. Niet alleen op het land, maar ook onder water. Het WNF zet zich in voor herstel en de bescherming van de oceanen. Ook richt het WNF zich op een duurzame visserij. Met lokale vissers wordt samengewerkt om de visserij te verduurzamen en de onbedoelde bijvangst van zeedieren, zoals zeeschildpadden, zoveel mogelijk te voorkomen. Consumenten kunnen ook zorgen voor een happy end voor het leven onder water. Bijvoorbeeld door vis te kopen met het MSC-keurmerk of de VISwijzer te gebruiken. Meer informatie op www.wnf.nl/happyend.

////////////////////