SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


Brussel onder indruk van economische kracht Noord-Nederland

In Brussel is woensdagavond 24 maart de presentatie van de drie noordelijke provincies over de vijf economische speerpunten energie, water, sensortechnologie, agribusiness en healthy ageing (gezond ouder worden) met complimenten ontvangen. Onder leiding van SNN voorzitter Max van den Berg heeft het Noorden aan vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Europees Parlement laten zien dat Noord-Nederland sterke, economisch zeer interessante clusters heeft ontwikkeld die tegemoet komen aan de vraagstukken waar Europa zich de komende jaren voor gesteld ziet.

Dat was ook de reden dat de provincies, samen met organisaties als de NOM, SER Noord-Nederland, VNO-NCW Noord, MKB Noord en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en kennisinstellingen, naar Brussel waren afgereisd. De komende jaren wordt namelijk door Brussel bepaald of in de periode 2014-2020 opnieuw subsidie naar het Noorden gaat.

Mede dankzij het Europees cohesiebeleid is Noord-Nederland er de afgelopen jaren in geslaagd sterke clusters te ontwikkelen op het gebied van water, energie, sensortechnologie, agribusiness en `healthy ageing'. In deze innovatieve clusters wordt samengewerkt met partners uit Noord-Duitsland en andere Europese regio's.