Presentatie 'Green presents' hoveniers


HOUTEN, 20100310 -- 25 maart organiseren AgriHolland, AOC-Oost en Wellantcollege Gouda een presentatie van het onderwijsnetwerk Green presents. Dit project omvat een cursus ondernemen voor het groen onderwijs, waarbij leerlingen innovatieve producten hebben ontwikkelden. Deze producten zullen 25 maart worden gepresenteerd, door 26 leerlingen van de opleidingen mbo-4 hovenier/groenvoorziening, bos- en natuur en bodem/water/milieu.

De cursus is van november 2009 tot maart 2010 gegeven in de vorm van workshops en bijeenkomsten met hoveniersbedrijven. Opvallend was dat de workshops niet werden gegeven door docenten, maar door ervaren praktijkmensen uit de groensector die hun kennis wilden overdragen aan leerlingen. Het geheel is ondersteund door lesmateriaal op internet. Bij het project formuleren leerlingen in teams een eigen innovatief product en werken hiervan de marketing, promotie en verkoop uit.

De bijeenkomst op 25 maart wordt gehouden bij architectuurpark Makeblijde te Houten. Voorafgaand aan de leerlingpresentaties zullen Jeroen Zijlmans van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Rob Luyk van Binder Groenprojecten presentaties geven over ondernemen, innovatie en duurzaamheid.

Programma:
11.00 Ontvangst met koffie/thee
11.15 Welkom AgriHolland
11.30 Presentatie Jeroen Zijlmans, VHG
12.00 Presentatie Rob Luyk, Binder over duurzaamheid
12.45 Lunchpauze en wandeling door de tuinen
13.45 Presentatie teams.
15.45 Verkiezing Beste idee van Green presents
16.00 Afronding project met een drankje


Aanmelden
Docenten en hoveniersbedrijven die aanwezig willen zijn bij deze bijeenkomst zijn welkom. Dit is kosteloos. U dient zich wel vooraf aan te melden bij AgriHolland.
Een indruk van het project is te krijgen via de website www.greenpresents.nl





Ingezonden persbericht