Ingezonden persbericht


Tilt The Head (voorheen Dead Stereo) en Two Way Radio op Haags Pop Podium Avond in De SuperMarkt

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting al acht jaar concertavonden waarbij elke keer twee talentvolle Haagse acts optreden. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Op donderdag 25 maart 2010 worden in poppodium De SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag concerten gegeven door Two Way Radio en Tilt The Head.

two way radio
Met Two Way Radio staat er deze avond een al meerdere malen onderscheiden groep op het podium. Zo won de band in 2008 de Grote Prijs van Nederland en vorig jaar de Beach Battle. Dit jaar doet de groep onder andere mee aan de KoninginneNach Bandverkiezing. Two Way Radio is een energieke band die rock mengt met veel elektronica. Met synthesizers, elektrische gitaren, drumbeats en drie zangeressen is ook de samenstelling van de band opvallend. Two Way Radio heeft onlangs de opnamen van een nieuwe EP afgerond. Bezetting: Madeleine van Geuns (zang), Tessa Belinfante (zang), Dominique Top (zang), Dorus Eggermont (gitaar), Nelson Eggermont (toetsen), Maarten van Es (bas) en Flip van Schil (drums).

tilt the head
De jonge Haagse groep Dead Stereo won in 2007 de tweede editie van Talent Event en gold lange tijd als een van de grote beloftes in Den Haag. Toch bleef het het afgelopen jaar stil rond de electro/rockgroep. De band keert tijdens de Haags Pop Podium Avond terug op het podium met een nieuw bandlid én een nieuwe bandnaam: Tilt The Head. Wat gebleven si zijn de messcherpe composities, energieke liveshows en een gedrevenheid om het te gaan maken. Bezetting: Emiel den Exter (zang/gitaar), Clemens den Exter (drums) en Bob Zurcher (bas).

Bijgesloten persfoto van Tilt The Head is rechtenvrij te gebruiken. Een hoge resolutie persfoto (pdf) van Two Way Radio is hier te downloaden: http://www.twowayradio.nl/presskit.zip

Haags Pop Podium Avond - Donderdag 25 maart - 21.30 uur. De SuperMarkt is gevestigd aan de Grote Markt 25 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

Two Way Radio - www.twowayradio.nl
Tilt The Head - www.tiltthehead.com
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De SuperMarkt - www.supermarktdenhaag.nl


Noot voor redacties