Tilburg weet weg naar MIDI te vinden


Jaar geleden opende theater deuren

TILBURG, 20100317 -- Het MIDI Theater is tevreden over zijn eerste jaar. Donderdag 25 maart is het precies één jaar geleden dat de verbouwde bioscoop aan de Heuvelring zijn deuren opende. Sindsdien trok het theater zo'n 30.000 bezoekers.

Joost Veuger, manager MIDI Theater, blikt tevreden terug: "De doorstart in het najaar was niet eenvoudig omdat er een negatieve sfeer rond het theater hing. Dat is nu heel anders en MIDI wordt inmiddels multifunctioneel gebruikt. Van theater tot feestavond: als Tilburg iets organiseert, is het in MIDI."

Collega Naud van de Wijngaart, verantwoordelijk voor de horeca en zakelijke markt van MIDI, vervolgt: "De Top 25 van invloedrijkste Tilburgers, een trendy nieuwjaarsfeest, Carnaval, het 100-jarig bestaan van het Rode Kruis en 65 jaar bevrijding, het was allemaal in MIDI. In het najaar vonden eveneens televisieopnamen plaats voor RTL's My name is Michael. Ook diverse studentenfeesten waren succesvol." Dit jaar organiseert Bonheur Horeca Groep, met partners, voor het eerst diverse feesten gedurende de kermisweek.

Stijgende lijn bezoekers
Op theatergebied ziet Veuger een stijgende lijn in bezoekersaantallen. Veuger: "Met name het aanbod voor nieuwe Nederlanders is bovengemiddeld populair. Bij de Marokkaanse cabaretier Salaheddine werden op de avond zelf 200 kaarten aan de deur verkocht; waarmee de voorstelling meer dan uitverkocht was. Bij Jandino Asporaat gebeurde vrijwel hetzelfde. Zoveel vraag op de avond zelf is voor theaterland een bijzonderheid. Het bewijst in mijn ogen de vraag naar een aanbod, toegespitst op een in Tilburg niet eerder bediende doelgroep."

Plek in de stad
Nieuwe Nederlanders hebben in Tilburg nog nauwelijks een plek, zo stelt Veuger. "MIDI biedt deze groep een plaats, in het centrum van de stad. Niet alleen door onze eigen programmering aan te bieden, ook door hen te vragen wie we zeker moeten programmeren in het nieuwe seizoen. Dat heeft in het nieuwe seizoen al bijzondere namen opgeleverd." Wie dat zijn wil Joost Veuger nog niet kwijt: "Begin april maken we de totale programmering bekend."

MIDI Theater
Theaters Tilburg is sinds januari 2010 de hoofdexploitant. Bonheur Horeca Groep exploiteert sinds de opening de horeca en organiseert de congressen en feesten binnen de accommodatie. Theaters Tilburg, Mundial Productions, Het Zuidelijk Toneel en Popcentrum 013 bieden in MIDI hun programma aan. Verschillende onderwijsinstellingen huren repetitieruimten. Het theater biedt bovendien een zevental stageplaatsen aan.

MIDI Theater





Ingezonden persbericht