Ingezonden persbericht


Expo in het kader van het Internationaal Film Festival Breda

StadsGalerij Breda presenteert in samenwerking met Stichting IDFX een kunstproject dat aansluit op het programma van het International Film Festival Breda, met name op de gerestaureerde versie van Metropolis. Het werk dat wij laten zien is geïnspireerd op de technische innovaties en het architectonisch kijken van deze film, die mede daardoor een van de meest invloedrijke films is geworden in de filmgeschiedenis. Het project is getiteld Preview Interference en bestaat onder meer uit een installatie van Der Wexel (Wessel Westerveld, Enschede 1978), een kunstenaar met een ware passie voor machines. Zijn beeld is letterlijk een Ode aan Mechanisme. Stichting IDFX geeft hiermee alvast een inkijkje op een festival wat later dit jaar gehouden wordt.

Hierbij nodigen wij u uit voor de opening op donderdag 25 maart v.a. 20.00 uur.

Preview Interference 2010
Deelnemend kunstenaars/wetenschappers: Der Wexel (NL), Mandelbrot (PL), von Neuman (HU) e.a. Preview Interference is te zien vanaf 25 maart tot 28 maart 2010 Locatie: StadsGalerij Breda, Oude Veste 34 (geopend van 12:00-18:00, toegang gratis)

Beeld : systeem + wiskunde x mechaniek = oneindigheid

Verruim je blik op wat je vandaag om je heen ziet, door Preview Interference in Stadsgalerij Breda. Uit alledaagse huis-tuin-en-keuken gerei gebouwde mechanische geluidsinstallaties, het wonderkind die de belangrijkste grondlegger van onze computer werd en Mandelbrot's fractalen die ingevoerd in de computer een visueel oneindige film genereert zijn samengebracht in de StadsGalerij Breda. Fascinerende en complexe facetten geven vorm aan beeldcultuur, onze visuele wereld van vandaag en gisteren door de mash-up van wetenschap en kunst in tentoonstelling Preview Interference.

Kunstontbijt
Op zondag 28 mrt. wordt van 11 tot 14 uur het kunstontbijt georganiseerd. Te midden van de expositie een lekker duits ontbijtje (á ¤ 7,50 incl. een drankje).

Met vriendelijke groet
Lilian Joosen

De StadsGalerij Breda
Oude Vest 34
4811 HT Breda
Postadres:
Overakkerstraat 190
4834 XP Breda