Ingezonden persbericht


Grand Café Mediterranée met Sabri Saad El Hamus

Donderdag 25 maart organiseert het SICA in samenwerking met een aantal partners een dagvullend programma onder de titel Grand Café Mediterrannée, een crash course Midden Oosten. In het programmaonderdeel dat Theater Instituut Nederland verzorgt, zal Sabri Saad El Hamus ingaan op zijn nieuwe locatietheatervoorstelling, die hij maakt met zijn Egyptische collega Hassan El-Geretli van de 'El Warsha Troupe'. Deze Nederlands/Egyptische coproductie is de openingsvoorstelling van Oerol 2011 en zal ook in de woestijn bij Cairo te zien zijn. Sabri Saad El Hamus vertelt over de artistieke uitdaging en hoe zij de voorstelling op deze totaal verschillende locaties zullen vormgeven.

U bent van harte uitgenodigd dit programmaonderdeel bij te wonen van 14.15 tot 15.15 uur in de Shaffyzaal van Felix Meritis. U kunt zich aanmelden via mbos@tin.nl.

Meer informatie; http://www.theaterinstituut.nl/nl/theater_instituut_nederland/theatersector/activiteitenagenda/grand_cafe_mediterranee

Achtergrond info
Het aandeel van TIN komt voort uit ons project Arabica Robusta. Nederlands/Arabische theatermaker Sabri Saad El Hamus, artistiek leider van theatergroep De Nieuw Amsterdam (DNA), heeft een voorstelling ontwikkeld over de mix van de Griekse mythe over Oedipus en de Egyptische mythe over Akhnaton. De overeenkomsten tussen beide verhalen zijn opmerkelijk.

Wij zouden het op prijs stellen indien u aan bovenstaande aandacht zou kunnen geven.




Ingezonden persbericht