Ingezonden persbericht


Managed security-specialist ON2IT breidt uit naar België en Luxemburg

Lokale ondersteuning middelgrote en grote bedrijven, opening kantoor voor België en Luxemburg past in groeiambities

Waardenburg/Hasselt, 25 maart 2010 ­ ON2IT B.V., specialist in managed IT-security, breidt uit naar België en Luxemburg. Het bedrijf gaat vanuit de nieuwe vestiging in Hasselt opereren onder de merknaam Sinus³. Sinus³ biedt Belgische en Luxemburgse middelgrote en grote bedrijven lokale ondersteuning.

Beveiliging is steeds belangrijker, ook met het oog op cloud computing. ON2IT en Sinus³ bieden IT-security-oplossingen en managed security- en auditdiensten aan middelgrote en grote bedrijven. Het bedrijf helpt klanten bij het inzichtelijk maken van risico's op het gebied van IT-beveiliging, beveiligen van de toegang tot het netwerk en applicaties en data en bij de optimalisatie van het bandbreedtegebruik. Om deze complete beveiligingsketen ­ van identificatie tot en met applicatieregulering en totaalbeveiliging ­ te ondersteunen, voert het bedrijf alleen de beste beveiligingsproducten van onder andere Palo Alto Networks, IBM Internet Security Systems, IBM Tivoli, EMC RSA en BigFix. ON2IT neemt klanten met zijn managed security-aanbod alle zorgen over security uit handen.

Naast ON2IT zijn drie andere Belgische investeerders betrokken bij Sinus³. Dit zijn Etienne Schreurs, eigenaar van Saga Consulting dat professionele diensten, co-sourcing en applicatieoutsourcing biedt, en Francy Lutgens, voormalig manager van Progress Software Europa en Internet Security Services Europa. De derde aandeelhouder is L. Walter Verheggen, voormalig Finance Director West-Europa bij Unisys en medeoprichter van Quasus.

"ON2IT is succesvol in Nederland en heeft ambities om binnen de Benelux verder te groeien", zegt Marcel van Eemeren, directeur-eigenaar van ON2IT. "In Nederland blijkt dat onze totaalaanpak voor netwerkbeveiliging klanten grote voordelen oplevert. Door eerst te identificeren wat zich afspeelt op een netwerk en vervolgens de juiste beveiligingsstappen te zetten, zorgen we voor efficiënte en kosteneffectieve security. We verwachten dan ook dat we ons Nederlandse succes in België en Luxemburg kunnen voortzetten."

Over ON2IT B.V.
ON2IT is specialist in het beveiligen van netwerken en informatiesystemen voor middelgrote en grotere organisaties. Het bedrijf biedt managed security en security-auditdiensten. ON2IT werkt intensief samen met een beperkt aantal zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers, waaronder Palo Alto Networks, IBM Internet Security Systems, EMC RSA en IBM Tivoli. De ON2IT no-nonsenseaanpak staat voor resultaat en service. Een groot aantal partijen in diverse sectoren vertrouwt op ON2IT als partner voor de beveiliging van hun netwerk, applicaties, data en apparatuur. Het Nederlandse hoofdkantoor van ON2IT is gevestigd in Waardenburg. In België en Luxemburg opereert het bedrijf vanuit de vestiging in Hasselt onder de merknaam Sinus³.